BU AŞILAR BOZUK AŞILAR

BU AŞILAR BOZUK AŞILAR

DURMUŞ, DOMUZ GRİBİ AŞILARIYLA İLGİLİ HIFZISSIHHA YAPILAN İNCELEMEDE, İNGİLİZ FİRMASINA AİT A81 CA 108 SERİ NOLU PANDEM RİSK İSİMLİ AŞININ KOBAY VE HAYVAN DENEYLERİYLE İNCELENDİĞİNİ VE BOZUK OLDUĞUNUN BELİRLENMESİNE RAĞMEN İNSANLARA YAPILDIĞINI SÖYLEDİ.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, insanlara hıfzıssahha tarafından bozuk raporu verilen domuz gribi aşılarının yapıldığını iddia etti. "Bu aşılar bozuk aşılar" diyen Durmuş, aşıların soğuk zincirlerle taşınması gerekirken kamyonlarla taşındığını ve bunu da tespit ettiklerini söyledi.

 

LABORATUAR BASKI ALTINA ALINIYOR

Seçim çalışmaları kapsamında 9 milletvekiliyle birlikte Kayseri`ye gelen Durmuş, Grand Eras Otel`deki toplantıda açıklama yaptı. Durmuş, domuz gribi aşılarıyla ilgili hıfzı sahada yapılan incelemede, İngiliz firmasına ait A81 CA 108 seri nolu pandem risk isimli aşının kobay ve hayvan deneyleriyle incelendiğini ve bozuk olduğunun belirlenmesine rağmen insanlara yapıldığını söyledi. Kobay ve farelerin karın derisine aşı yapıldığını ve aşı firmasının 7 gün içerisinde bunları yok etmesini istediğini kaydeden Durmuş, "Hıfzıssahha 14 gün takip etmem gerekiyor diyor ve 14 gün sonra farelerin ve kobayların karınlarında 2 miligram uygulanmasına rağmen yaralar meydana geliyor. İnsanlarda 7,5 mili gram dozda uygulanacaktı. Hıfzıssahha, firmaya `bu aşı güvenli değildir, bu aşı sakıncalıdır` şeklindeki itirazı üzerine, hıfzıssahhadaki laboratuar baskı altına alınıyor. Hıfzıssahha Başkanı Mustafa Ertek başkanlığında toplantı yapılıyor.

 

RAPOR YOK SAYILIYOR

?2 saat sürüyor. Hıfzıssahha rapor sonuçlarını sonuna kadar savunuyor. Başkan görevinden uzaklaştırılıyor, yardımcısı göreve getirilerek aşılar geçerli hale getiriliyor. Bu aşılar dış görüntülerle mi oldu? Hıfzıssahha laboratuarı sonuçları, hıfzıssahha başkanı imzasıyla Tarım ve Köyişleri Bakanlığı`na bağlı Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü`ne gönderiliyor. Deney hayvanları üzerinde Dünya Sağlık Örgütü`nün standartları üzerine yaptığımız araştırmada alınan karaciğer, akciğer ve kalp üzerinde yapılan incelemede karaciğerde ve akciğerde tahribatlar görülmüştür. Diğer organlar normal olarak algılanmıştır. Sonuçlar ilgililerle değerlendirilecek denmiş. Hıfzıssahhanın kanaati hem fareye hem de kobaylara enjekte edilen aşılarda 7. günden itibaren karın bölgesinde tüy dökülmesi, kızarıklık, döküntü ve şiddetli yankı gözlenmiş, 10. günde de karın zarında iltihap, karaciğerde ve dalakta büyüme gözlenmiş. Alınan patoloji sonuçlarına göre, akciğer ve karaciğerde ciddi dejenerasyon, akciğerde ve karaciğerde ödem bulunmuştur. Ürün güvenli değildir, kullanılamaz diye rapor var. Mikroskopi altında inceleme de yapılmış. Aşı insanlara 7,5 miligram dozda yapılacaktı. Enjekte edilen hastaların 2 miligram yapıldığı halde yüzde 50`si ölüyor. Bu tehlikelidir deniliyor rapor veriliyor, ama rapor yok sayılıyor. İlaç eczacılarına çağrılan bir kısım dünya bankası yandaşı hocalar vasıtasıyla bu aşılar insanlara uygulandı." şeklinde konuştu.

 

500 TRİLYON PARA HİBE EDİLMİŞTİR

Aşıda bulunan prospektüsün Türkçe olması gerekirken bu aşıların prospektüsünün İtalyanca ve İngilizce olduğunu aktaran Durmuş, prospektüsün hiçbir vatandaşa verilmediğini söyledi. Bu aşının İtalya`da ve Belçika`da üretildiğini belirten Durmuş, "İtalya 2004 yılından itibaren tavuklarına kuş gribi aşısı, H1 N1 aşısı yaptığı için o yumurtalarla bu virüsün üreme ihtimali yok. Yani bu aşı domuz gribi diye sonradan adlandırdıkları virüse özgü bir aşı değil. Aşı niteliği olmadığı için de katkı maddesiyle alerjen ilave ettiler. Yani size aşı diye yapılan şey sizde alerji oluşturup ona cevap veriyor. 500 trilyon para hibe edilmiştir. İngiliz, İtalyan ve Fransız ilaç firmalarına verildi. O paranın nereye gittiğini kimse sorgulayamıyor. Cumhurbaşkanına sesleniyorum, Devlet Denetleme Kurulu`nu insan sağlığı için tehlike oluşturan bu aşıları incelemek üzer görevlendirmelerini istiyorum." dedi.

 

BU AŞILAR BOZUK AŞILAR

Aşının ilk etapta 7,5 miligram yapılacakken yarısına indirildiğini ve 3,75 gram yapıldığını hatırlatan Durmuş, 7,5 miligram 7,4 euro olmasına rağmen yarıya inince fiyatının da inmesi gerektiğini, ancak fiyatının düşürülmeden alındığını iddia etti. "Bu aşılar bozuk aşılar" diyen Durmuş, aşıların soğuk zincirlerle taşınması gerekirken kamyonlarla taşındığını ve bunu da tespit ettiklerini söyledi. Şu anda aşıların bir kısmının Esenboğa`da ana depoda ve Yeni Mahalle Büyükşehir Belediyesi Hali içindeki depolarda tutulduğunu, fırsat bulunursa bu aşıların millete vurulacağını aktardı. İstanbul`da 28 kişide görülen kızamık vakası ve Ankara`daki difteri hastalığıyla alakalı da değerlendirmelerde bulunan Durmuş, "Biz sağlık ocaklarını kapattık. Sağlık ocakları koruyucu hizmetleri yapamıyor. Aile hekimliği kurumları kurduk. Aile hekimliğinde çalışan hekim bürosundan dışarı çıkamıyor. İstanbul`da 160 tane sağlık ocağı kapalı. O nedenle aşılama programı aksadığı için bu hastalıklar çıkmaya devam edecek. Ankara`daki kuş palazı 30 yıl aradan sonra çıktı. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi, çocuk felci hastalığından kurtuluşunu kutladı. 2002 yılı itibariyle Avrupa`da çocuk felci hastalığı kalmadı. Biz 2002`de Türkiye`de yok ettik. En son Ağrı`da görülmüştü, bunu da yok ettik. Kızamık, difteri, boğmaca gibi benzeri çocukluk hastalıkları çıktığı gibi, korkuyorum, tekrar çocuk felci Avrupa bölgesinde, Türkiye`de hortlayacak. 22 ay bu bakan mecburi hizmeti kaldırdığı için aşılama programı aksadı." diye konuştu.



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı