Bu ailenin yüzü hiç gülmedi

Bu ailenin yüzü hiç gülmedi

Kırıkkale'nin Bağlarbaşı Mahallesindeki bir gecekonduda yaşamı dramatik bir filmin senaryosu gibi. Baba Murat Göncü devlet memuru olduğu için birkaç ilden sonra Kırıkkale'ye atanmış Daha önce yaşadıkları acı ailenin Kırıkkale'ye taşınmasıyla hiç dinmemiş.

YATALAK ÇOCUKLARININ ACISIYLA YANIP KAVRULAN GÖNCÜ ÇİFTİ ŞİMDİ DE KAYBOLAN KIZLARINA YANIYOR.

Bu ailenin yüzü hiç gülmedi

Kırıkkale’nin Bağlarbaşı Mahallesindeki bir gecekonduda yaşamı dramatik bir filmin senaryosu gibi. Baba Murat Göncü devlet memuru olduğu için birkaç ilden sonra Kırıkkale’ye atanmış Daha önce yaşadıkları acı ailenin Kırıkkale’ye taşınmasıyla hiç dinmemiş. Kırıkkale’de adeta kangren olmuş.

İŞTE ACILI AİLENİN HİKÂYESİ

Murat Göncü yıllar önce Ankara’da annesinin isteği ile görücü olarak Şükriye Göncü ile hayatını birleştirmiş. Romantik bir kişiliği olan Murat âşık olduğu Şükriye ile hayat yolculuğuna çıktığı Ankara’da bir süre ailesi ile birlikte kaldıktan sonra işi gereği Çankırı Ilgaz’a tayin olarak gitti. Burada eşi ve şu an kaybolan kızı ile mutlu bir yaşam süren aileye üçüncü bir fert daha katıldı. Yıllar önce 9 yaşındayken geçirdiği bir trafik kazası sonucu beyin felci nedeniyle yatağa mahkûm olan kızları dünyaya geldi. Ayşen Aylin adını verdikleri küçük kız bir gün sokakta oynarken otomobilin altında kalarak ağır yaralandı. İşte talihsiz ailenin talihsizlikleri de bu kazadan sonra kendini hissettirmeye başladı.

KÜÇÜK ÇOCUK YATAĞA MAHKÛM OLDU

Otomobilin çarpması sonucu tüm fonksiyonlarını yitiren küçük kız bir süre tedavi gördükten sonra doktorların tavsiyesi üzerine evine gönderildi. Tüm duyu ve hareket kabiliyetini yitirdiği için yatağa mahkûm olan küçük kızın durumu anne-baba ve ablayı derinden üzerken çocuğunu çok seven baba Murat Göncü’yü daha da etkiledi. Çocuğunun durumu baba Murat Göncü’nün de hastalanmasına neden oldu. Psikolojik sorunlar yaşayan baba bir yandan küçük kızını, bir yandan da ailesinin geçimini düşünürken Kütahya’ya tayini çıktı. Bir sürede Kütahya’da kalan aile son olarak Kırıkkale’ye tayin edildi. Balışeyh İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan baba burada amirlerinin de sevgisini kazanmasına rağmen tek düşüncesi kızı olduğu için bunalımları sürdü.

KADERLERİ BURADA DA DEĞİŞMEDİ

Kırıkkale’ye tayini çıkan baba ailesini de alarak bugünkü oturdukları gecekonduya yerleşti. Bir tarafta ben fonksiyonları çalışmadığı için yatağa mahkûm çocukları bir tarafta da kıt kanat alisinin geçimi Murat Göncü’yü iyiden iyiye yıprattı. Hastalığı daha da nükseden baba Murat Göncü sık sık işine gidemez oldu. Şu anda kendisinden haber alamadıkları büyük kızı Aslı Aydan’da okulunu yarıda bırakmak zorunda kaldı. Baba Murat Göncü’nün ise rahatsızlığı giderek arttı. Bir ara durumu daha da ağırlaşan baba emeklilik için müracaat etti. Birkaç ay sonra emekli olacağı kendisine bildirilen baba bir gün aldığı haberle adeta yıkıldı. Devamsızlık yüzünden işine son verildiği kendisine bildirildi. O an dünyası kararan baba küçük kızının hayat fonksiyonlarının çalışmaya başlamasına bile sevinemedi. Hangi kapıyı çaldıysa durumuna bir çare bulamadı.

BU DEFA DA BÜYÜK KIZININ ACISI YIKTI ONLARI

Küçük kızı felç olan ve yatağa mahkûm yaşamak zorunda kalan, emekliliğine birkaç ay kala işini kaybeden baba acıların üst üste gelmesiyle ailesinin yaşamını sürdürmeye çalışırken büyük kızı Aslı Aydan da ailesine katkı sağlamak için işe girdi. Birkaç iş değiştiren Aslı son olarak merkezdeki bir gözlükçüde çalışmaya başladı. Yakın bir akrabası ile evlendirildikten kısa bir süre sonra baba evine dönen Aslı Aydan ailesinin yoksulluğuna dayanamadığı için bir işe girdi. Burada bir süre çalıştıktan sonra son olarak merkezdeki bir gözlükçü de çalışırken Balışeyh’te hayvancılık yaban bir ailenin oğlu ile tanıştı. Aile Aslı’yı istemeye geldiğinde Aslı’nın reddetmesi üzerine bu konuda kapandı.

ANENNEME GİDİYORUM DİYE AYRILDI

Yoksullukla ve kimsesizlikle mücadele eden aile bir gün acı bir haberle daha sarsıldı. Aslı bayrama bir hafta kala Ankara’daki anneannesine gitmek istediğini belirterek ailesinden izin alıp evden ayrıldı. Annesi-babası ve felçli kız kardeşi ile vedalaşarak evden ayrılan kızdan haber alamayan anne baba Ankara’yı aradıklarında adeta dünya başlarına yıkıldı. Çünkü Aslı anneannesine gitmemişti. Yapılan tüm arama ve soruşturmalara rağmen Aslı’dan bir haber alamayan anne-baba karakola kayıp başvurusu yaptı. O günden bu yana haber alınamayan kızlarının arkasından gözyaşı döken anne baba çocuklarının bulunmasını isterken hayatından endişe duyduklarını belirterek yetkililerden yandım beklediklerini belirtiyorlar. Kızlarının resmi ile avunmaya çalıştığını söyleyen anne-baba her telefon çaldığında, her kapı açıldığında kızlarından gelecek bir haberle adeta avunmaya çalışıyorlar.



esra yıldız
3.09.2013 15:27:51
aile yalan söylüyor kızlarını kürt bitane adama satmak istedi. baba karşılığında bir ev istedi. anne 15000 tl kendisine 15000 tl kızının hesabına istedi kızda dayanamayıp kaçtı ve sağlığı iyi kesinlikle ailesinin yanına dönmeyide düşünmüyor

esra yıldız
18.01.2014 15:34:03
kız ailesinin yanına döndü baba kızını satmak istediği kürde hergün alkol aldırıyormuş geçenlerde kız kastamonuda kız arkadaşlarının yanından çıktı kastamonudaki arkadaşları aslının ailesine gelin kızınızı alın demesine rahmen aile ilgilenmiyormuş. bence bu aile kendilerini acındırmaya çalışıyor.

1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama