Bu vatan Çanakkale Ruhu ile aydınlanacak

Bu vatan Çanakkale Ruhu ile aydınlanacak

KIRIKKALE BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜNE YAKLAŞIK 3 BİN KİŞİ KATILDI

KIRIKKALE BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜNE YAKLAŞIK 3 BİN KİŞİ KATILDI

Bu vatan Çanakkale Ruhu ile aydınlanacak

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 102. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında fener alayı düzenlendi. Kırıkkale Belediyesi tarafından düzenlenen program için yaklaşık 3 bin kişi Cumhuriyet Meydanı´nda bir a8raya geldi. Yaşlısı genci kadını erkeği ellerinde Türk bayrağı ve fener ile bu vatanı canları pahasına savunan kahraman şehitler için yürüdüler.

7´DEN 70´E YÜZLERCE KİŞİ KATILDI  

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı öncülüğündeki grup, ellerindeki meşaleler ve Türk bayrakları ile Atatürk Bulvarı, Ankara Caddesi ve Zafer Caddesi´nden geçerek tekrar Cumhuriyet Meydanı´na geldi. Vali Haktankaçmaz, yürüyüş sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırıkkale´de artık geleneksel hale gelen fener alayı yürüyüşüyle bütün şehitleri ve kahraman gazileri şükran ve minnetle andıklarını söyledi.

KIRIKKALE TÜRKİYE´YE ÖRNEK OLUR

Şehitleri andıklarını ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 102. yılını etkinliklerle kutladıklarını vurgulayan Haktankaçmaz, "15 Temmuz´da da vatandaşların ilk meydanlara inen il Kırıkkale´ydi. Bugün de çocukluğumuzdan hatırladığımız fener alayını canlandırdı. Çocuklarımızla birlikte çok renkli görüntüler vardı. İnşallah bu tür etkinlikler Türkiye´nin her yerine dağılır. Kırıkkale´miz her alanda olduğu gibi bu alanda da Türkiye´ye örnek olur" diye konuştu.

ONLAR SAYESİNDE BUGÜNLERDEYİZ

Milletvekili Öztürk ise Kırıkkale´nin vatan, millet ve bayrak aşkıyla yanan bir il olduğunu belirtti. Kırıkkale vatandaşıyla, askeriyle, polisiyle ve sivil toplum örgütleriyle her zaman bayrağına ve vatanına sahip çıktığını ifade eden Öztürk, Kırıkkaleli olmaktan gurur duyduğunu anlattı. Belediye Başkanı Saygılı da "Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizle ne kadar övünsek azdır. Onlar sayesinde bugünlerdeyiz" ifadelerini kullandı.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı