Bu Tarihi Biz Yazdık

Bu Tarihi Biz Yazdık

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençliğin gelişimine katkı sağlamak, tarihi ve kültürel açıdan önemli şahısları ve olayları gençlerimize daha iyi tanıtmak, tarih bilincini kazandırmak ve vatan sevgisini aşılamak için programlar yapılmaya devam ediyor

TÜM ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİLDİ

26 Ağustos 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi´nin 946.yıl dönümü münasebetiyle 81 il´de düzenlenen eş zamanlı programlar kapsamında  çok amaçlı spor salonunun konferans salonunda gerçekleşen programa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Gençlik Merkezi Müdürü Sezayi Arslan, şube müdürleri, İHH Vakfı Kırıkkale Şube Başkanı Ahmet Temur, Gençlik Liderleri, Gençlik Merkezi üyeleri ve sporcular katıldı. Saygı duruşu ve İstikal Marşı ile başlayan program,  bu aziz vatanı bize yurt edenler ve vatanımızı müdafa eden bütün şehitlerimizin ruhu için Kur´an-ı Kerim tilaveti okundu.

SİZE ÖYLE BİR TOPRAK ALDI Mİ KIYEMETE KADAR BİZİN

İHH Vakfı Kırıkkale Şube Başkanı Ahmet Temur yaptığı konuşmada; ?946. Yıl önce Sultan Alparslan komutasından 30.000 askerimiz 300.000 kişilik Bizans İmparatoru Romen Diyojen ve askerlerini bozguna uğratmış ve Sultan Alparslan´ın ?´Size Öyle Bir Vatan Aldım ki Kıyamete kadar sizin olacaktır´´ dediği gündür. Malazgirt Zaferi ile Anadolu´nun kapısını Türklere açan büyük komutan Sultan Alparslan´ın hayatını, Selçuklu İmparatorluğunun üstlenmiş olduğu İslam sancaktarlığının tarihi sürecini anlattı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü yaptığı konuşmada; ?Tarihimizin en önemli zaferlerinden olan Malazgirt meydan Muharebesi 946 yıl önce Anadolu´nun kapıları Türklere açtı ve İslam´ın sancaktarlığını yapan milletimiz sayısız zaferleri bu topraklarda yetişen insanlarımızla kazandı. Bugün ise 2023. 2053 ve 2071 hedeflerimize yürürken Anadolu´nun Fetih ruhunu siz gençlere aşılamak ama bu topraklar üzerinde de oynanan oyunları unutamamak ve unutturmamak bizim en asli görevimizdir. 15 temmuz hain darbe girişiminde de tüm dünyaya gösterdiğimiz gibi bin yıldan beri bu topraklardayız. İçeriden ve ya dışarıdan gelen her türlü saldırıya hazırız çünkü bu topraklar bizim topraklarımızdır. Gidecek başka hiçbir yerimiz yoktur, onun için bu din uğruna, bu devlet uğruna, bu vatan uğruna, bu bayrak uğruna aynı şanlı ecdadımız gibi şehit olmaya seve seve razıyız? dedi.



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ