Bu gençler alkışlanır

Bu gençler alkışlanır

KÜ TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ ÜYESİ ÖĞRENCİLER IRMAK KÖYÜNDEKİ BİR OKULU TEPEDEN TIRNAĞA YENİLEDİLER

KÜ TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ ÜYESİ ÖĞRENCİLER IRMAK KÖYÜNDEKİ BİR OKULU TEPEDEN TIRNAĞA YENİLEDİLER

Bu gençler alkışlanır

KÜ Toplum Gönüllüleri Topluğu üyesi öğrenciler Irmak Köyündeki Okulu tepeden tırnağa elden geçirip badana boyası dâhil tepeden tırnağa yenilediler. Üniversiteli gençler ayrıca ihtiyacı olan öğrencilere kırtasiye yardımı yaptılar   

İŞLERİ GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE

Kırıkkale Üniversitesinde okuyan öğrencilerin bir araya gelerek kurdukları Toplum Gönüllüleri Topluluğu gönülleri fethetmeye devam ediyorlar. Yaklaşık 60 öğrenciden oluşan topluluk gündeme dair toplumu direk ilgilendiren hususlar dâhil gönüllülük esasına göre her türlü sosyal ve kültürel etkinliğe bizzat katılarak kuruluş amacına uygun işlere imza atıyorlar. Topluluk üyesi gençler büyük çoğunluğu kendi imkânları çerçevesinde yardıma ihtiyacı olan kurum ve kuruluşlara da yardım ediyorlar. Topluluk üyeleri hafta sonunda Irmak Köyündeki Atatürk Orta Okulunu tepeden tırnağa yenileyerek başarılı bir işe daha imza attılar.

İKİ GÜNDE OKULU YENİLEDİLER

Kırıkkale Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu öğrencileri, ayrıca esnaflardan topladıkları kırtasiye malzemeleri ve giysilerinde okullardaki ihtiyaç sahibi öğrencilere veriyorlar. Öğrenciler ayrıca topladıkları boyalarla da "Hayat Bulan Renkler Projesi" kapsamında daha önce 2 köy okulunu yenileyen öğrenciler, Yahşihan ilçesine bağlı Irmak köyündeki Atatürk İlk ve Ortaokulu´nun da tadilatını gerçekleştirdi ve öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.

ÇEŞİTLİ FAKÜLTELERDEN KARMA TOPLULUK

Topluluk üyesi Hediye İkizek, yaptığı açıklamada, Kırıkkale Üniversitenin farklı bölümlerinde eğitim gören toplam 40 kişilik bir grupla, okulda tadilat, iyileştirme ve renklendirme çalışması yaptıklarını söyledi. Okulu öğrenciler için daha eğlenceli ve cazip bir eğitim yeri haline getirmek istediklerini aktaran İkizek, "Öncelikle esnaftan badana, boya ve iyileştirme çalışmaları için gerekli araç ve gereçler ile kırtasiye malzemeleri için kaynak temin ettik. Bu işi esnafla iş birliği içerisinde yapıyoruz. Gönül bağı ile bu işi yapıyoruz. Okul idaresi ile yaptığımız görüşmelerde öğrencilerin kırtasiye malzemesi ihtiyaçlarının da olduğunu öğrendik ve bu malzemeleri de öğrencilere teslim ettik" dedi

BU PROJE AYNI ZAMANDA SOSYAL BİR PROJE

Öğrencilerden Ali Muhammed Köse, "Buradaki amacımız, toplum açısından sorumluluk yüklenmek. İnsanlara toplum yararına olan mesajlar vermek. Bu köye gelmemizdeki amaç, köy okulumuzu yenilemek. Buradaki çocuklara sadece eğitim açısından değil, sosyal aktiviteler sunmak istedik." diye konuştu.

BU ÖĞRENCİLER AYAKTA ALKIŞLANIR

İl Milli Eğitimim oluruyla çalışma başlatıldığını açıklayan Irmak Atatürk Ortaokulu Müdürü Yaşar Okatan ise, ?İlk başta okulumuza keşif ekibi geldi. Yapılacak işleri, eksiklikleri not aldılar. Ertesi gün kalabalık bir grupla okula geldiler. 60 kişi, hummalı bir çalışmaya girdi. Duvarları boyadılar. Çocuklarımız için karikatürler yaptılar, panolarımızı yenilediler. Okulumuz çok temiz oldu. Sınıfımız aydınlandı. Okulun dışarıdan görünümü mükemmel oldu" dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti