Bu etkinlik Kırıkkale´de ilk ve tek olacak gibi

Bu etkinlik Kırıkkale´de ilk ve tek olacak gibi

YAŞADIKLARI MAHALLENİN KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK VE TARİHİ KÜLTÜRÜNÜ ANLATMAK İÇİN MAHALLE FESTİVALİ DÜZENLEDİLER

YAŞADIKLARI MAHALLENİN KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK VE TARİHİ KÜLTÜRÜNÜ ANLATMAK İÇİN MAHALLE FESTİVALİ DÜZENLEDİLER

Bu etkinlik Kırıkkale´de ilk ve tek olacak gibi

Kırıkkale´nin eski mahallelerinde olan halk dilinde Toprak Mahalle olarak da bilinen Kurtuluş Mahallesi´nde, mahalle sakinlerinden Ahmet Özkılıç, mahallenin tarihi birikimine sahip çıkmak ve Mahallenin tanıtımını sağlamak için mahalle sakinleriyle birlikte Mahalle festivali düzenledi. Yemekli sazlı, sözlü, halaylı oyunlu festivale il protokolü duyarsız kalmadığı Festivalin Kırıkkale´de ilk ve tek olması bekleniyor.

KENDİ MAHALLELERİNDE YER OLMADIĞI İÇİN BAŞKA MAHALLEDE

Kendi Mahallelerinde yer olmadığı için Yeni Mahalle Kapalı Pazar yerindeki festival renkli görüntülere sahne olurken festivale Kırıkkale protokolü de ilgisiz kalmadı. Başta Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, Çerikli Belediye Başkanı Nuh Şahin, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, Çankırı Şabanözü Belediye Başkanı Mustafa Karakaya, sivil toplum kuruluş temsilcileri, mahalle sakinleri ve diğer mahallelerden çok sayıda vatandaş katıldı. 

FESTİVALİN ÖNCÜSÜ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Bir kamu kurumunda çalışan Ahmet Özkılıç, doğup büyüdüğü ve yaşamakta olduğu Kurtuluş Mahallesi´nde mahalle belleğini diri tutmaya çalışıyor. Bunun için ilk aşamada bir sosyal paylaşım internet sitesinde sayfa açan Özkılıç, burada mahallelinin günümüz ve geçmiş fotoğraflarına yer vermeye başladı. Mahalleliler ve eskiden bu mahallede yaşamış olanlar bu sayede tekrar iletişim kurmaya başladı ve anılarını yâd ederek birlikteliklerini daha da sıkı hale getirdiler. Bunun sonucunda bu iletişime bir başka boyut katmak için yine Ahmet Özkılıç´ın önderliğinde geleneksel hale gelmesi maksatlı ´Dünden Bugüne Kurtuluş Toprak Mahallesi´ isimli etkinlik düzenlendi.

KAPALI PAZAR YERİNDE MAHALLE KÜLTÜR FESTİVAL

Yeni Mahalle Kapalı Semt Pazarında düzenlenen etkinlikte buluşan mahalle sakinleri burada sohbet etme ve anılarını birebir paylaşma imkânı buldu. Etkinlikte mahalli sanatçılar müzik dinletisi sunarken, mahalleliye çeşitli ikramlar yapıldı ve düzenlenen sergide mahallelilere ait 1924 yılından bugüne fotoğraflar yer aldı. Yapılan aktivite sonrası konuşan Ahmet Özkılıç, "Birincisini düzenlediğimiz Kurtuluş Toprak Mahallesi Festivalimiz, büyük ilgi gördü. İlerleyen yıllarda üstüne yeni şeyler katarak daha iyisini yapmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı