Bu dert, tüm Türklerin dinmek bilmeyen derdi

Bu dert,  tüm Türklerin dinmek bilmeyen derdi

HOCALI KATLİAMININ YILDÖNÜMÜNDE, 25 YIL ÖNCE YAŞANILAN TRAJEDİ FOTOĞRAFLARLA VE VERİLEN BİLGİLERLE ÖĞRENCİLERE AKTARILDI

HOCALI KATLİAMININ YILDÖNÜMÜNDE, 25 YIL ÖNCE YAŞANILAN TRAJEDİ FOTOĞRAFLARLA VE VERİLEN BİLGİLERLE ÖĞRENCİLERE AKTARILDI

Bu dert,  tüm Türklerin dinmek bilmeyen derdi

Turan Halklarını Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen ?Karabağ Tarihi ve Karabağ´da Ermeni Olayları Bağlamında Hocalı Soykırımı? başlıklı fotoğraf sergisi ve konferansa konuşmacı olarak davet edilen Kırıkkale Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Özçelik, 25 yıl önce yaşanan trajediyi anlattı. Slayt ve görseller eşliğinde o dönem yaşanılan ve dünya kamuoyuyla paylaşılan ilk görüntülerin izletildiği programda, öğrenciler Hocalı´da yaşanılan vahşet karşısında gözyaşlarına hâkim olamadılar.

25 YIL ÖNCE YAŞANAN ACININ YILDÖNÜMÜ

Özçelik, ?25 yıl önce Azerbaycan Türklerinin yaşamış olduğu o büyük bir acının yıldönümünü yaşıyoruz. Maalesef her geçen gün izlediğimiz fotoğraflarla, tanıklardan duyduğumuz anlatımlarla üzüntümüz kat kat artıyor. İnşallah bundan sonra Azerbaycan Türkleri ya da hiçbir Türk böyle bir acıyı yaşamaz? temennisinde bulundu.

KARS´TAKİ BİR TÜRK´ÜN DERDİYLE, AZERBAYCAN´DAKİ BİR TÜRK´ÜN DERDİ AYNIDIR

Bütün Türklerin uyanık olması gerektiğinin altını çizen Özçelik, ?Büyük devletler ?böyle´ diyor, küçük devletler ?şöyle´ diyor şeklinde hareket etmemeliyiz. Kendimiz bizzat uyanık olmalıyız? dedi. Konuşmasını Türk öğrencilerinin bütün Türk dünyasının dertlerini bilmeleri gerektiği sözleriyle sürdüren Özçelik, ?Kars´taki bir Türk´ün derdiyle, Azerbaycan´daki bir Türk´ün derdi aynıdır. 1918 yılının arşivlerini incelediğimde, Rusların egemenliği altında bulunan Kars´ta dinini yaşayamadığı için Azerbaycan´a gelen Türk ailelerine rastlıyoruz. Azerbaycan onlara kucak açmış. Bundan dolayı ayrımız gayrımız yoktur. Sadece coğrafya ve isim olarak ayrıyız. Türk öğrencilerinin bunları bilmeleri zorunludur. Bunlara daha fazla ilgi göstermeleri lazım. Öğrencilerimiz, Anadolu´dan dışarı çıkıp bütün Türk dünyasını dolaşsınlar. Oradaki insanların hislerini öğrensinler. Anadolu´da ne hissediliyorsa aynısını onlar da yaşıyorlardır? diye kaydetti.

TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN ARASINDAKİ DOSTLUK, ?İKİ DEVLET BİR MİLLETİZ´ MANTIĞIYLA SÜRMEKTEDİR

Hocalı´da günahsız şekilde insanların soykırıma uğradığını ifade eden Özçelik, ?Bizler Hocalı ve diğer Türk coğrafyasının farklı yerlerindeki soykırımları sürekli dile getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Hocalı´da günahsız bir şekilde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostluk, ?iki devlet bir milletiz´ mantığıyla sürmektedir ve bu kardeşliği hiç kimse bozamayacak? diye konuştu.

ERMENİLER KISA TARİHLERİ İÇERİSİNDE AZERİ KARDEŞLERİMİZİ KATLETMEYE DEVAM ETMİŞLERDİR

?Ermenistan kurulduğu tarihten bugüne kadar her 10 yılda bir bu tür vakalar ve hadiseleri tekrarlamıştır? diyen Özçelik, ?Ermeniler kısa tarihleri içerisinde Azeri kardeşlerimizi katletmeye devam etmişlerdir. Bu soykırımların ve katliamların dünya milletleri tarafından bilinmesini istiyoruz. Azerbaycan´a ait olan toprakları kendilerine dâhil etmek için türlü türlü oyunlar oynayan, saldırılar gerçekleştiren Ermeniler arkasına aldığı batı ülkeleri ve Rusya ile birlikte çok sayıda tank, tüfek ve uçaklar elde ettiler. Azerbaycan´ı sürekli köşeye sıkıştırmaya çalıştılar ve halen devam ediyorlar. Ermeniler, kurdukları teşkilatların destekleriyle Azerbaycan köylerin ve ilçelerine saldırılar düzenlediler. Ermeni çetelerinin Azerbaycan´ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrini istila ederek çok büyük katliamlar yapıldı, halk direndi ancak bu saldırılarda çok sayıda Azeri Türk kardeşimiz şehit düştü? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ