Bu coşku her şeye değer

Bu coşku her şeye değer

ÇELEBİ´DE FETHİ KUTLADILAR

Bu coşku her şeye değer

Kırıkkale´nin Çelebi ilçesinde İstanbul´un Fethinin 563. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi.

TÜRK MİLLETİ ÖRNEK

İlk etkinlik Çelebi Belediyesi önünde gerçekleşti. Mehteran bölüğü burada ve şehir sokaklarında birbirinden güzel marşlar söyledi. Daha sonra Çelebi İlk ve Ortaokulunun spor salonunda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Çelebi Kaymakamı Ayhan Abatay, yaptığı konuşmada, Fatih Sultan Mehmet Han´ın zekâsının ve azminin her zaman Türk Milletine örnek olduğunu ve olmaya da devam edeceğini söyledi.

EN ÖNEMLİ HADİSE

1453 yılında gerçekleşen İstanbul´un fethi, askeri bir başarının çok ötesinde siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel sonuçlarıyla şanlı Türk tarihinin en büyük zaferlerinden, en önemli dönüm noktalarından biri olduğuna vurgu yapan Kaymakam Abatay, bu kutlu fethin, dünya tarihinin de en anlamlı hadiseleri arasında olduğunu ifade etti.

BÜYÜK ZAFER

Fatih Sultan Mehmet Han´ın 1453 yılında İstanbul´u fethederek imkânsızı başardığını ifade eden Belediye Başkanı Süleyman Uluyol ise, "Fatih Sultan Mehmet Han´ın zekâsı ve azminin her zaman örnek olmuş ve olmaya da devam edecek. 1453 yılında gerçekleşen İstanbul´un fethi, askeri bir başarının çok ötesinde siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel sonuçlarıyla şanlı tarihimizin en büyük zaferlerinden, en önemli dönüm noktalarından biridir. Bu kutlu fetih, dünya tarihinin de en anlamlı hadiseleri arasındadır.?dedi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Uluyol, ?Kahraman ecdadımızın mirası, kadim medeniyetimizin sağlam temellerini oluşturan hoşgörü, kardeşlik ve adalet gibi yüce hasletler, bugün de bizleri daha parlak yarınlara ulaştıracak en büyük gücümüzdür. Aşılmaz surlara, denize çekilen zincirlere, yardıma gelen Haçlılara rağmen yılmayan Fatih Sultan Mehmet´in kararlılığı, gemileri karadan yürüten zekâ ve azmi örnek olmuş ve olmaya da devam edecektir. Ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine milletimizle birlikte taşıyacağız. Partimizin iktidara gelmesiyle birlikte başlayan hizmet ve yatırımlar artarak devam ederek, hedeflerimize ulaşacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Fatih Sultan Mehmet Han´ı ve şanlı ordusunu rahmetle, minnetle anıyoruz" diye konuştu.  Hafta genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından program son buldu.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı