Bozoğlu, ?Güçlü toplum yaratmak istiyoruz?

Bozoğlu, ?Güçlü toplum yaratmak istiyoruz?

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının müracaat sistemini kaldırarak milletin ayağına gittiklerini söyledi. Bilgili toplumun güçlü aileleri yaratacağına inandığını belirten Bozoğlu, insan odaklı çalışm

AİLE VE TOPLUM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRÜ ÖMER BOZOĞLU, DEVLETİN ARTIK MİLLETİN AYAĞINA GİTTİĞİNİ SÖYLEDİ.  BOZOĞLU, ?ASDEP PROJESİ İLE GÜÇLÜ BİREYLER, GÜÇLÜ AİLELERİ VE BUNA KARŞILIK GÜÇLÜ TOPLUMU YARATMAK İSTİYORUZ? DEDİ.

ÖRNEK BİR ÇALIŞMA MODELİ

ASDEP projesini tamamlamak için Kırıkkale?ye gelen Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Kırıkkale?nin pilot il olarak örnek bir çalışma örneği gösterdiğini söyledi. Aileler ve toplum için ASDEP projesinin önemli olduğunu belirten Bozoğlu, bu konuda önemli çalışmaların yapıldığını kaydetti. Kırıkkale ve Karabük?ün pilot il olarak örnek bir çalışma modeli yaptığını hatırlatan Bozoğlu, projenin diğer illere örnek olduğunu bildirdi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ YERİNDE GÖRDÜK

İhtiyaç sahiplerini yerinde görmenin ve yardım yapmanın önemli olduğunu belirten Bozoğlu, aile hizmetli projeyi hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Bozoğlu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, ?İhtiyaç sahiplerini gidip yerinde görmek bizler için önemliydi. Ülke olarak sosyal yardımlarda müracaat olarak devam eden uygulamayı talep olarak alıyoruz ve ailelerimizin ayağına gidiyoruz. Bu büyük bir hizmet modelidir. Güçlü bireyleri, güçlü aileleri ve buna karşılık güçlü toplumu yaratmak en önemli amacımızdır? dedi.

KIRIKKALE PİLOT İL

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Vali Kolat `Mayıs 2012 tarihinde pilot iller olarak belirlenen Kırıkkale ve Karabük`te uygulanmaya başlanan Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ile sosyal yardım ve hizmetlere ihtiyaç duyan aile ve bireylerin objektif kriterlere göre tespit edilmesi, sosyal yardım hizmetler ile diğer kamu hizmetleri hakkında bilgilendirilmesi yararlanmalarının sağlanması ve bu suretle yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve refah seviyelerinin yükseltilmesi amaçlanmaktadır. dedi.

AİLEYE, AİLE İÇİNDE DESTEK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`nın, ASDEP ile bir taraftan kaynakların daha etkili kullanılması, diğer taraftan sosyal destek sisteminde daha adil bir yapı oluşturulması öngörmekte olduğunun altını çizen Vali Kolat, ?Sosyal destek ve sosyal hizmet alanında sağlık, istihdam ve eğitim hizmetleriyle birlikte, aile bütünlüğünün korunması, güçlü ve mutlu aileler için aileye, aile içinde destek verilerek özel ilgi bekleyen ailelere ulaşabilmek için "Aile Sosyal Destek Programı" (ASDEP) hayata geçirilmiştir?diye konuştu.

7 MAHALLEDE SAHA ÇALIŞMASI YAPILDI

7 mahallenin saha çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Kırıkkale Valisi Ali Kolat,  Proje kapsamında işe alımları gerçekleşen 42 personel çalışmalara başlamıştır. Saha sorumlusu hariç ikişer kişiden oluşan 21 ekip sahaya çıkarak hane ziyaretleri gerçekleştirmeye başlamışlardır. Hane ziyaretleri şehir merkezinde orta ve düşük sosyo-ekonomik seviye bulunan mahallelerden başlatılmıştır. Kırıkkale İl Merkezi`nde toplam 26 mahalle bulunmakta olup saha çalışmaları bitirilmiştir. Bu bağlamda Yuva, Selim Özer, Karşıyaka, Kırıkköyü, Kimeski, Bahçelievler ve Sanayi Mahallelerinde saha çalışmaları tamamlanmıştır? dedi.

İNSANA ODAKLI HİZMET

Vali Kolat, Pilot uygulamanın saha koordinatörlüğü Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Tarafından yürütülmektedir. Bu bağlamada saha çalışmaları ile ilgili planlamalar `akademik ekip` ve Aile Sosyal Politikalar il Müdürlüğünce birlikte yapılmaktadır? dedi. Vali Kolat, projenin diğer illere örnek olacağını söyledi. Çalışmalara insana odaklı hizmetin olduğunu belirten Kolat, bu konuda herkesin hassas davranması gerektiğini kaydetti. Projede emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirten Kolat, projenin başarı ile tamamlandığını açıkladı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü