Bozkırın tezenesi türkülerle anıldı

Bozkırın tezenesi türkülerle anıldı

Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ustalar Topluluğunca geçen yıl vefat eden "bozkırın tezenesi" lakaplı halk ozanı Neşet Ertaş için anma konseri düzenlendi.

GÖNÜL ÜSTADI

Kültür Merkezi`nde düzenlenen konsere Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, protokol üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Ustalar Topluluğu tarafından, Ertaş`ın sevilen türkü ve bozlakları seslendirildi. "Mühür Gözlüm", "Gönül Dağı", "Dağlar Dağladı Beni" "Neredesin Sen" ve "Ah Yalan Dünya" türküleri, dinleyicilerden büyük alkış aldı. Vali Kolat, konserin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Neşet Ertaş`ın, Türkmen geleneğinin, Anadolu`nun en önemli kültürel boyutunun temsilcisi olduğunu belirterek, Ertaş`ın dünyanın faniliğini ve geçiciliğini en güzel şiirlerle haykıran bir gönül üstadı olduğunu söyledi.

HÜZÜNLÜ BİR GECE OLDU

Programa katılan yüzlerce Kırıkkaleli türküleri ile gönüllerde taht kuran büyük üstat Neşet Ertaş’ın ölümünün yıldönümünde eserleri ile andılar. Hüzünlü başlayan gecede güvenliği sağlayan Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri olası bir tatsızlığı önledi. Protokolün hemen arkasında oturan ve alkollü olduğu belirlenen bir vatandaş nöbetçi amir Oğuz Altınoluk tarafından salondan çıkarıldı. Şahsın alkollü olduğunu ve olası bir tatsızlığın yaşanmaması için önlem mahiyetinde salondan çıkarıldığını belirten yetkililer daha sonra da güvenlik önlemlerini üst seviyede korudu. Vatandaşlar ise detaylı çalışmalarından dolayı Güvenlik Şube Birimine teşekkür etti. 



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı