Bozdağ: ?Gücümüzü milletten alıyoruz?

Bozdağ: ?Gücümüzü milletten alıyoruz?

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, toplumun büyük bir bölümünün terörün bitmesini istediğini ve bu konuda hükümete destek verdiğini söyledi. Muhalefet partilerinin hükümete karşı eleştirilerinin mantıksız olduğunu belirten Bozdağ, ?Terörü bitirin talimatın

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ, TOPLUMUN TERÖRÜN BİTİRİLMESİNDEN YANA OLDUĞUNU BELİRTEREK BİR ÇOK KİŞİNİN ?TERÖRÜ BİTİRİN AMA NASIL BİTİRİRSENİZ BİTİRİN DİYEREK KENDİLERİNE DESTEK VERDİKLERİNİ SÖYLEDİ.

Bozdağ: ?Gücümüzü milletten alıyoruz?

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, toplumun büyük bir bölümünün terörün bitmesini istediğini ve bu konuda hükümete destek verdiğini söyledi. Muhalefet partilerinin hükümete karşı eleştirilerinin mantıksız olduğunu belirten Bozdağ, ?Terörü bitirin talimatını bize milletimiz veriyor? dedi.

30 YILDIR BU SORUNLA UĞRAŞIYORUZ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Siyaset Akademisi"nin açılış programına katılmak üzere Kırıkkale`ye geldi. Partililer tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, daha sonra parti binasında gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bozdağ, "Türkiye`nin 30 yılı aşkın bir süredir terörle mücadele ettiğini dile getiren terörün sona erdirilmesi, terör örgütü mensuplarının silah bırakması, akan kanın durdurulması, gözyaşının dindirilmesi için elimizden gelen ne varsa onu yapmaktır. Hükümet olarak bizim vazifemiz. Terörü bitirin talimatını bize milletimiz veriyor. Kırıkkale`de de zannedersem vatandaşlarımız aynı şeyleri söylüyorlar. Terörü bitirin ama nasıl bitirirseniz bitirin? dedi.

TERÖR HERKESİ TEHDİT EDİYOR

Terörün herkes açısından sorun teşkil ettiğini belirten Bozdağ, ?Terörün bitmesini bütün milletimizin her bir ferdi ayrı ayrı arzu ediyor. Biz siyasetçiler de milletimizin bu arzusunu yerine getirmekle vazifeliyiz. Bu çözüm süreci inşallah neticeye erdiğinde eğer terörü bitirecek bir sonuç terörün silah bırakmasını sağlayacak bir netice ortaya korsa biz milletimizden aldığımız talimatı yerine getirmiş oluruz. Hem de ülkemizi daha da güçlendirmiş oluruz. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşlik hukukumuzu daha ileri bir noktaya taşımış oluruz. Şu anda milletimizin çözüm sürecine, arkasına koyduğu destek gayet olumlu. Bu destek milletimizin çözümü ne kadar arzu ettiğinin bir başka göstergesidir?diye konuştu.

SOMALİ?YE YARDIM DEVAM EDECEK

Somali`ye yapılan yardımlara da değinen Bozdağ, Somali`de 20 yılı aşkın bir süredir devam eden iç çatışmalar ve kardeş kavgaları nedeniyle ortada bir devlet otoritesi kalmadığını dile getirdi. 2011 yılında açlık, kıtlık ve yoksulluğun baş göstermesi üzerine Somali`de büyük bir dram yaşandığını vurgulayan Bozdağ, ?20 yılı aşkındır yaşanan bu açlık, susuzluk ve tedavisizlik nedeniyle ortaya çıkan durumla daha vahim bir noktaya geldi. 19 Ağustos 2011`de Sayın Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan olmak üzere Türkiye`den bakanlar, siyasetçiler, sanatçılar, iş adamları çok geniş bir grupla Somali`ye bir ziyaret yaptığımızda yaşanan dramın Türkiye`de yazılandan çizilenden uluslararası toplumun söylediklerinden daha mühim bir vahamet arz ettiğini yerinde görme imkânı oldu? dedi.

SOMALİ?YE GİDEN İLK BAŞBAKAN

1991 yılından bu yana Somali`ye ilk giden başbakanın Türkiye Cumhuriyeti başbakanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu, Somali halkına yardım elini uzatan da Türk halkı olduğunu kaydeden Bozdağ, ?Bugün Somali`de Allah`a şükür açlıktan, ilaçsızlıktan, susuzluktan ölen insan kalmadı. Sokaklar yeniden canlanmış durumda, pazarlar yeniden hareketlenmiş durumda. Türkiye`nin el atmasıyla, yaptığı işlerle orada iklim değişti, hava değişti, insanların umutları yeniden canlandı. Bunu biz görüyoruz. Dışarıdaki Somaliler de ülkelerine dönmeye başladılar. Biz Türkiye olarak eğitimden sağlığa pek çok alt yapıya, milletimizin verdiği paralarla yardım yapmaya devam ediyoruz. Bu yardımlarımız devam edecektir?  şeklinde konuştu.

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız