Boyun eğmeyeceğiz!

Boyun eğmeyeceğiz!

EĞİTİM SEN İŞLERİNE İADELERİ İÇİN AÇLIĞA YATAN MESLEKTAŞLARINA DESTEK OLMAK İÇİN MEYDANA ÇIKTI

EĞİTİM SEN İŞLERİNE İADELERİ İÇİN AÇLIĞA YATAN MESLEKTAŞLARINA DESTEK OLMAK İÇİN MEYDANA ÇIKTI

Boyun eğmeyeceğiz!

Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, hukuksuz uygulamalar nedeniyle ihraç edilen ve açlığa sürüklenen 37 kişinin intihar ederek yaşamına son verdiğini açıkladı.  Açlık grevini sürdüren Semih Özakça ve Nuriye Gülmen´in grevlerine devam ettiğini belirten Şahin, üyelerinin her zaman yanında olacaklarını bildirdi.

BİR GECEDE İŞSİZ BIRAKILDILAR

Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi üyeleri Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı´nda KHK ile işlerinden olan kamu emekçiler adına basın açıklaması yaparak, bu karara tepki gösterdiler. Grup adına açıklama yapan Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, hukuk tanımayan ihlallerle kamu emekçilerinin görevden alındığını belirterek, emekçilerin görevlerine iade edilmesi gerektiğini söyledi. Şahin açıklamasının devamında, ?KHK ile haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen sendikamız EĞİTİM SEN üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça Ankara´da, kendi özgür iradeleriyle, ?işimi geri istiyorum? talebiyle, süresiz açlık grevine başlamış ve eylemlerinde oldukça kritik bir döneme, 68. güne girmişlerdir.?

YAŞAMLARINDAN ENDİŞE EDİYORUZ

?Nuriye Gülmen ve Semih Özakça´nın sağlıklarından ve yaşamlarından endişe etmekteyiz. Hukuka ve insan haklarına aykırı bir şekilde yürürlüğe konulan KHK´ler toplumda özellikle muhalif kesimlere yönelik bir cadı avına dönüştü. Darbecilerle hukuk içinde mücadeleye evet, darbe gerekçesi ile muhaliflerine yönelik haksızlıklara hayır diyoruz.  Hükümetin, darbecilerle mücadele edeceğiz diyerek ilan ettiği OHAL ve çıkardığı KHK´lar ile haklarında somut ve hukuki hiçbir delil olmayan 1542´si üyemiz, toplam 105 bin kamu emekçisi bir gecede işsiz bırakılmış ve en temel haklarını kullanabilmeleri fiilen engellenmiştir. Ülkenin üzerine karabasan gibi çöken bu hukuksuz uygulamalar nedeniyle ihraç edilen kamu emekçileri aileleriyle birlikte açlığa mahkûm edilmiş, çocukları ağır travmalarla karşı karşıya bırakılmış ve bugüne kadar 37 kişi intihara sürüklenmiştir.?

EN KARANLIK DÖNEM

?Sendikamız bu sürecin başından itibaren üyeleriyle dayanışma içerisinde olmuş, örgütlediği çeşitli eylem ve etkinliklerle yaşanan hukuksuzluklara karşı gerek ulusal gerekse uluslararası alanda emekçilerin taleplerini gür sesle dile getirmiştir. KHK ile haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ise Ankara´nın göbeğinde ?işimi geri istiyorum? talebiyle süresiz açlık grevine başlamış ve eylemlerinde kritik bir döneme, 68. güne girmişlerdir. Bilindiği üzere Türkiye siyasi tarihinin en karanlık dönemlerinde dahi temel yaklaşımımız; yaşamayı ve yaşatmayı savunmak olmuştur. Bu nedenle KESK olarak tüm üyelerimizle, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça´nın sağlıklarından ve yaşamlarından endişe ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz.?

TALEBİMİZ ÇOK NET

?KESK olarak talebimiz açık ve nettir! Hükümet, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça´nın sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri için acilen harekete geçmeli, üyelerimizin taleplerini karşılamalı, haksız ve hukuksuz ihraç edilen tüm emekçileri görevlerine iade etmelidir. Aksi halde gelişebilecek tüm olumsuzluklardan hukuk dışılığı ve keyfiyeti OHAL/KHK´lar yoluyla bir yönetim biçimi olarak hayata geçiren, ?yaşamı ve yaşatmayı? değil, kendi siyasal amaçlarını öncelleyen AKP iktidarı sorumlu olacaktır. Geldiğimiz aşamanın ciddiyeti karşısında, hükümetin vurdumduymaz tavrını kınıyoruz. Hızla gerekli adımların atılması için, ihraçlara yönelik eylemlerimizde ?Yaşatacağız, Biz Kazanacağız? şiarıyla alanlardayız. Özgür iradeleriyle gerçekleştirdikleri açlık grevinde kritik ve geri dönülemez bir noktaya doğru adım adım ilerleyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile ?tüm kamu emekçileri işlerine iade edilsin? talebimizi bir kez daha ifade ediyoruz? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ