Böylesi ne görüldü ne duyuldu

Böylesi ne görüldü ne duyuldu

Kırıkkale Yunus Emre İlköğretim Okulu yönetimi, öğrencilerin okulda unuttukları eşyaları sergileyerek, sahiplerinin almasını sağlıyor.

KAYIP EŞYALARI SERGİ İLE SAHİPLERİNE VERİYORLAR
Kayıp eşya dolabı oluşturan okul yönetimi, öğrencilerin yeniden para harcayarak aynı eşyayı almasını engelliyor. 15 gün dolapta eşyaları muhafaza eden yönetim, süre sonunda eşya alınmazsa kayıpları ihtiyaç sahibi öğrencilere veriyor. Kayıp eşyalar arasında çanta, forma, eşofman, saç tokası, kazak, silgi, kitap ve kalem bulunuyor.
 
KAPI GİRİŞİNE KAYIP EŞYA DOLABI OLUŞTURDUK
Her akşam sınıfların teker teker temizlendiğini belirten Yunus Emre İlköğretim Okulu Müdürü Haydar Öcal, temizlik sonunda sınıflarda unutulan eşyaların da toplandığını söyledi. Unutulan eşyalar arasında eşofman, silgi, kalem, çanta, kazak, forma ve buna benzer okul malzemelerinin olduğunu belirten Öcal, "Kapı girişine kayıp eşya dolabı oluşturduk. Zaman zaman bunları sergiliyoruz. Eşyanın kendisine ait olduğunu söyleyen öğrencilere bazı sorulardan sonra bunları teslim ediyoruz." dedi.
 
ÖĞRENCİLER DURUMDAN MEMNUN
Süre sonunda eşyaların alınmadığını gördüklerinde ihtiyaç sahibi öğrencilere verdiklerini açıklayan Öcal, "Uyarılarımız ve yapılan çalışmalar sayesinde öğrenciler eşyalarını daha az unutmaya başladı. Artık kayıp eşya dolabımız eskisi kadar dolmuyor? diye konuştu.  Önceki gün formasını unuttuğunu belirten bir öğrenci de şunları söyledi: ?Formamı unuttuğumun ertesi günü okul geleceğim vakit, formamın olmadığını fark ettim. Evin altını üstüne getirerek formamı aradım. Fakat bulmadım. Okula geldim ve durumu öğretmenlerime anlattım. Okul kayıp dolabımı açtığımda formamın orada olduğunu gördüm ve çok şaşırdım? diye konuştu.


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti