Böyle bir kriz görmedik

Böyle bir kriz görmedik

DÖVİZ ARTIŞI ESNAFI SARSTI

Böyle bir kriz görmedik

Esnafın çok zor durumda olduğunu belirten Del´a Mor Parfümeri İşletme Sahibi Serap Canıdemir, ?Bizim işlerimiz kış aylarında bir durağanlık yaşar, ancak bugüne kadar işlerimizin bu kadar durgunlaştığı bir dönem hatırlamıyorum, böyle bir kriz daha önce hiç görmemiştik? dedi.

DÖVİZ ARTIŞI ESNAFI SARSTI

Bir yandan yaşanan siyasi çalkantılar ve terör eylemlerinin artması, diğer yandan da döviz fiyatlarının rekorlar kırarak her geçen gün hızlı bir şekilde artmasının başta kendi sektörleri olmak üzere genel olarak ticari hayatı alt üst ettiğini kaydeden Canıdemir, ?Özellikle parfüm sektöründe her türlü hammadde ve yan ürün dövize endeksli. Dövizin son bir ayda yüzde 50´ye yakın artış göstermesi, gerek imalatçıları gerekse bizim gibi perakendecileri tabiri caizse mahvetti. Ne yapacağımızı bilemiyoruz? diye konuştu.

?YARIN SABAH KEPENGİMİZİ AÇIP AÇAMAYACAĞIMIZIN GARANTİSİ YOK!?

Kırıkkale´de her gün birçok esnafın kepenk kapattığının altına çizen Canıdemir, ?Kırıkkale´nin ticari anlamda en hareketli caddelerinde bile her gün bir ya da birkaç esnaf pes edip kepenk kapatıyor. Bu durum hepimizin moralini bozuyor. Ben ve benim gibi birçok arkadaşım da daha nereye kadar direnebileceğimizi (kara kara) düşünüyoruz. Kış mevsiminin en canlı haftası olan Yılbaşı öncesinde bile günde birkaç şişe parfüm satarak kasayı kapattığımız günler oldu. Yarın sabah kepengimizi açıp açamayacağımızın garantisi yok. Ülkemiz nereye gidiyor?? sorusuyla tepkisini dile getirdi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı