Böyle bir bayram yalnızca bizde var

Böyle bir bayram yalnızca bizde var

ATATÜRK ARMAĞAN ETTİ

Böyle bir bayram yalnızca bizde var

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de kutlandı. Öğrenciler tarafından sunulan gösteriler büyük beğeni toplarken, izleyicilerden de tam not aldı.

ANADOLU´NUN YENİDEN AYAĞA KALKIŞI

Cumhuriyet meydanındaki tören Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte öğrenciler, sundukları gösterileriyle tam not aldı. Kendilerini izlemeye gelen velilerde öğrencilere eşlik ederek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını hep birlikte kutlamanın heyecanını yaşadı.

ATATÜRK ARMAĞAN ETTİ

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, burada yaptığı konuşmada, bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihin müstesna günlerinden birini olan TBMM´nin açılışının 98. yıl dönümü kutladıklarını söyledi. Tüfekçi, her yıl coşkuyla kutlanan 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın tarihin önemli günlerinden birisi olduğunu belirterek Mustafa Kemal Atatürk´ün bu günü geleceğin teminatı çocuklara armağan ettiğini söyledi. Bu günün sadece Türkiye´de kutlandığını belirtti.

EN SIKINTILI SÜRECİN SONU

Tüfekçi, "Çünkü 20. yüzyıl başlarında Trablusgarp, Balkan ve Birinci Dünya Savaşlarını, 1911´lerden 1918´lere kadar devam eden bu 7 yıllık süreçte son derece önemli ve büyük savaşları kaybetmemizin ardından ülkemizin bugünkü topraklarını oluşturan başka bir ifadeyle 20 milyon metrekareye ulaşmış olan Osmanlı İmparatorluğu´nun has bahçesini temsil eden Anadolu´nun da kaybedilmesi gibi bir tehlikeyle yüz yüze gelmiştik. Bu bizim tarihimizin en sıkıntılı, bunalımlı dönemlerinden biridir. Bu dönemde ülkemizin yeniden şahlanışını, ayağa kalkışına ihtiyaç vardı. Bu başlangıç milli iradenin olaya el koyması olmuştur. Bu bayramda bir toplum için en çok üzerinde titrediğimiz kesimi oluşturan çocuklarımıza hediye edilmiştir. Bugünde yakından görüyoruz ki savaşlar en çok çocukları etkilemektedir" dedi.

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİSİ BEĞENİLDİ

Cumhuriyet Meydanındaki törene, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, askeri erkân, sivil toplum kuruluş temsilcileri siyasi parti il başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlamalara, Kızılırmak Şehit Volkan Pilavcı Anaokulu öğrencilerinin gösterisi, Şehit Erdem Mut Anaokulu Kafkas Halk Oyunları gösterisi, daha önce yapılan şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesi ile devam edildi. Öğrencilerin hediyelerini vali Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve Garnizon Komutan vekili verdi. Mehmet Uzelli İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı ?Elif´in Kağnısı ve Meclis? i anlatan gösteri büyük beğeni ile izlendi, Gürler Şehit Mustafa Sağlam İlkokulu öğrencilerinin halk oyunu gösterisi ile devam eden tören resmigeçit ile sona erdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ