Boyları küçük yardımları büyük

Boyları küçük yardımları büyük

Caminin bitirilmesi için minikler, oyuncaklarını sattılar Kırıkkale'nin Hüseyin Kahya Mahallesi'nde oturan minikler, şehrin en büyük camisi Nur Camii'nin yapılması için oyuncaklarını sattılar.

NUR CAMİİ’NE YARDIM EDİYORLAR

Ünal Atalay, Rabia Erdemci, Efsane Delice, Selim Okatan, Hiranur Babacan, Özlem Erdem, İrem ve Berat Akbulut, adlı miniklerden erkek çocuklar, arabasını ve trenini satarken, kız çocuklar ise, bebeklerini ve takılarını satışa çıkardı. Bazı miniklerde, elleriyle yaptıkları oyuncakları sergide yerini aldı. İki gün süren satışta toplam 56 lira birikti. Biriken paralar, Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek’e zarf içinde teslim edildi. Müftü Gerek, makbuz karşılığında parayı testim aldı. Daha sonra çocuklara Kur’an-ı Kerim hediye etti.

 

ÜZÜNTÜ DUYUYORLAR

Her Cumhuriyet Meydanı’na indiklerinde Nur Camii’nin bitilmediğini görünce büyük bir üzüntü duyduklarını açıklayan Ünal Atalay,  aynı mahallede yaşadıkları arkadaşlarıyla görüşerek cami için para toplamaya karar verdiklerini söyledi.

Arkadaşlarıyla birlikte evde bulunan oyuncakları ve kullanmadıkları eşyaları sergi açarak satışa başladıklarını açıklayan İrem Akbulut, “Mahalle sakinleri bize büyük destek verdi. Ayrıca yoldan geçenler, bizlerden ne yaptığımızı sordu. Bizde durumu anlattık. Bunun üzerine alışveriş yaptılar.” dedi.

 

56 LİRA BİRİKTİRDİLER

Satıştan toplam 56 lira biriktirdiklerini açıklayan Selim Okatan, oyuncaklarını satarken hiç üzülmediğini, hatta hayırlı bir iş yaptığına inandığı için mutlu olduğunu ifade etti.

Miniklerin yaptıkları çalışmanın takdire şayan olduğunu ifade eden İl Müftüsü Bekir Gerek, küçük yaşta camiye bu şekilde duyarlılık gösteren çocukların topluma çok iyi örnek teşkil ettiğini söyledi.

 

BAĞIŞ YAPTILAR

Gerek,  "Öğrencilerimiz okudukları kitapları, az kullanılmış oyuncakları ve bibloları satarak satışlardan elde ettikleri geliri Nur Camii’ye bağışladı. Bağışlanan miktardan çok, çocukların yaptıkları çalışma bizleri mutlu etti. Küçük yaşta topluma iyi bir sosyal sorumluluk örneği gösteren minikler ve ailelerine teşekkür ediyorum." dedi.

 

YAVAŞ İŞLİYOR

Maddi yönden camide çalışmaların yavaş işlediğini açıklayan Gerek, caminin biran önce bitirilmesi konusunda gerekli iş programının yapıldığını teknik ve mali finans bakımından bir sorun yaşanmaması durumunda, 2014 yılı sonuna kadar caminin tamamen ibadete açılacağını söyledi.

 

İNŞAAT BİTİRİLMELİ

İnşaatın biran önce bitirilmesi için teknik ve idari heyetin titiz bir şekilde gerekli çalışmaları yaptığını vurgulayan Gerek, “Cami, ibadete açıldığında 4 bin kapalı mekan, 6 bin açık mekanda olmak üzere toplam 10 bin kişi bir anda namaz kılacak. Cami, külliye şeklinde inşa edilmektedir. Cami yanında hizmet binası, şadırvan, abdest alma yerleri, İslam eğitim, kültür ve sanat merkezi, 500 kişilik çok amaçlı salon, fuaye alanı, kütüphaneler, Diyanet yayınları tanıtım ve satış yerleri, seminer salonları, eğitim derslikleri gibi değişik ünitelerin bulunacak.” diye konuştu. 

 

CAMİİNİN MİMARİSİ

Caminin 4 minaresinin ve her minarede 3 şerefenin bulunacağını açıklayan Gerek, şöyle devam etti: “Devrana taç ve yan kapıları, vitray pencereleri, çini panoları sütunları ve kapıları mermerden yapılmaktadır. Cami, Selimiye Camii’ne benzeyecek. Cami tamamlandığında mimari, klasik eser ve kültürel anlamda Kırıkkale’nin siluetine ve manevi değerlerine önemli katkı sağlayacak. Bu konuda Kırıkkaleli hemşerilerimizden gerekli ilgiyi bekliyoruz, detaylı bilgi il müftülüğümüzden ve Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi`nden alınabilir.”



ilhat
13.07.2013 14:13:32
tarihi camilerimizi kötü kopyalayarak ecdadımıza saygısızlık etmeyelim.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü