Boş duramayan adam

Boş duramayan adam

Hiç boş durmayan adam? olarak tanınan Emir Ali Elitok, Kızılırmak nehri üzerindeki tarihi Çeşnigir Köprüsünün son halinin ahşap maketini yaptı. Elitok şu sıralarda yeni çalışmalar yapıyor. Birkaç tane hareketli maket yapan Elitok bu maketlerin son rötuşl

ÇEŞNİGİR?İN SON HALİNİN AHŞAPTAN MAKETİNİ YAPTI.
Boş duramayan adam 
Hiç boş durmayan adam? olarak tanınan Emir Ali Elitok,  Kızılırmak nehri üzerindeki tarihi Çeşnigir Köprüsünün son halinin ahşap maketini yaptı. Elitok şu sıralarda yeni çalışmalar yapıyor. Birkaç tane hareketli maket yapan Elitok bu maketlerin son rötuşlarını yaptıktan sonra piyasaya çıkartacak.
BİRE BİR KOPYASI GİBİ 
Makine Kimya Endüstri Kurumu?ndan (MKEK) emekli olduktan sonra bir hobi olarak başladığı ahşap maket çalışmasını zaman içerisinde ilerleterek evinin bir bölümünü atölyeye dönüştüren Emir Ali Elitok, yaklaşık 10 yıldan bu yana yaptığı ezerlerine bir yenisini daha ekledi. Tarihi Çeşnigir köprüsünün son halini yapan Elitok yeni çalışmalar içinde olduğunu söyledi. Hareketli maket yaptığını bildirdi
ALETLER TAMAMEN İLKEL
Tamamen ilkel aletler kullanarak tarihi mekanların yanı sıra, ev aletleri, eski tarım aletleri ve çocuk oyuncakları ile günümüzde kullanılan bir çok ürünün ahşap maketini yapan Elitok eserlerine bir yenisini daha ekledi. Elitok, ??Üç veya 5 kez gördüm?? dediği Çeşnigir Köprüsünün de maketini yaptı. 
YAKLAŞIK 1 AY UĞRAŞTI
Elitok, bu maketi yapmak için yaklaşık bir ay gibi çalıştığını belirterek yakında Hasandede beldesinde bulunan Hasandede türbesinin de maketini yapacağını söyledi. Bu çalışma ile Kırıkkale deki tarihi mekânların maket şeklinde ayakta kalmalarını amaçladığını bildirdi.


1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı