Boş yere meşgul etmeyin

Boş yere meşgul etmeyin

112´NİN ÖNEMİ POLİS ADAYLARINA DA ANLATILDI

Boş yere meşgul etmeyin

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü tarafından Polis Meslek Yüksekokulu´nda acil çağrıların önemini belirtmek amacıyla konferans düzenlendi. Öğrencilerle bir araya gelen Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, 112 Acil Çağrı Merkezi´nin boştan yere meşgul edilmemesi gerektiğini, bu konularda 1 saniyenin bile hayat kurtarabildiğini söyledi.

BİLGİ VERİLDİ

Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de oluşturulan 112 Acil Çağrı merkezlerinin önemi gün geçtikçe artamaya devam ediyor. Acil durumlardaki zamanlamanın ve çağrı merkezlerinin boştan yere meşgul edilmemesinin önemine dikkat çekmek amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü tarafından Polis Meslek Yüksekokulu´nda bilgilendirme konferansı düzenlendi.

CAN KULAĞIYLA DİNLEDİLER

Konferansa Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muhammet Ali Tekinay, ilgili müdürler ve çok sayıda polis adayı öğrenciler katıldı. Konferansta ilk olarak konuşma yapan Özkan, Türkiye genelinde başlatılan çağrıların tek merkezde toplanma çalışmasının büyük önem arz ettiğini söyledi.

PEK ÇOK ACİL HAT VARDIR

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tekinay ise, ?Acil bir durumla karşılaşan insan, bir yandan can derdi yaşarken bir yandan da yardım isteyebileceği numaraları aklından geçirip hangisine, nasıl ulaşabileceğini düşünür. Çünkü ülkemizde acil çağrılara cevap vermek üzere oluşturulmuş pek çok acil hat vardır. Bazen telaş ve heyecanla yanlış numara aranıp doğru hizmete ulaşılamazken bazen de trafik kazası, patlama gibi birden çok acil ekibin olay yerine çağrılmasını gerektiren bir olayda tek bir numaranın aranması, diğer ekiplerin olaya zamanında müdahalesini geciktirebilir.?

ULUSLARARASI STANDARTLAR

?İşte bu nedenlerden yola çıkılarak her türlü acil durumlarda tek bir numaranın belirlenmesi yaklaşımı ortaya çıkmıştır. Ülkemizde Acil Yardım hizmet numaraları farklı kurumlar için farklı numaralarda dağılmış durumdadır. 112 Acil Yardım için Bilgisayar Destekli Sevk ve Yönetim Sistemi Projesi ile Acil Yardım hizmetleri tek bir numara altında toplanarak, acil durumlarda anında gelen acil yardım taleplerinin uluslararası standartlarda il genelinde, hızlı, ulaşılabilir, eşit, kaliteli, etkin ve verimli olarak yürütülmesini sağlamak amacıyla kurulmuştur.?

İKİ YIL ÖNCE FAALİYETE GEÇTİ

?112 Acil Çağrı Merkezlerinin ülke geneline yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar neticesinde 22 ilimizde, (Ankara, Antalya, Afyonkarahisar, Aksaray, Burdur, Denizli, Düzce, Hatay, Isparta, K.Maraş, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Sivas, Yalova) 112 Acil Çağrı Merkezleri faaliyete geçmiştir. Müdürlüğümüz 24 Eylül 2013 tarihinde 110 İtfaiye çağrılarının karşılamaya başlayarak faaliyete geçmiştir.?

GÜNLÜK BİN 100 ÇAĞRI GELİYOR

?31 Ocak 2014 tarihinde ise 112 Acil Sağlık, 155 Emniyet, 156 Jandarma acil yardım hatları da müdürlüğümüz bünyemizde hizmet vermeye başlamıştır. Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğümüze günlük yaklaşık 1.100 çağrı gelmektedir. Kırıkkale 112 Acil Çağrı Merkezine 01 Ocak 2015 ile 31 Aralık 2015 tarihleri arasında toplam 394.465 adet çağrı gelmiştir? dedi. Konuşmaların ardından konferans sona erdi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü