Borcunu yapılandır, yüzde 50 daha az öde

Borcunu yapılandır, yüzde 50 daha az öde

SGK İL MÜDÜRÜ VELİ KARACAKÖYLÜ KURUMA BORCU OLAN KİŞİ VE FİRMALARI UYARDI

SGK İL MÜDÜRÜ VELİ KARACAKÖYLÜ KURUMA BORCU OLAN KİŞİ VE FİRMALARI UYARDI

Borcunu yapılandır, yüzde 50 daha az öde

6736 sayılı Kanun kapsamında prim borçlarının yeniden yapılandırması ile ilgili olarak Kırıkkale SGK il Müdürü Veli Karacaköylü basın toplantısı düzenledi. Karacaköylü uygulamadan tüm borçluların yararlanması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.

ÖZEL SEKTÖRÜN 58 MİLYON LİRA BORCU VAR

Kırıkkale´de özel sektör borçlularının rakamlarını da veren Karacaköylü, ?İlimizde özel sektörde SGK borçlusunun borç miktarı 58 milyon lira civarında? dedi. Yapılandırma hakkında basın mensupları aracılığıyla kamuoyunu bilgilendiren Karacaköylü, ?Ben yıllardır bu kurumda çalışıyorum. Bana göre tarihin en iyi ve en güzel yapılandırmasına imza atılıyor? diye konuştu. Karacaköylü herkesin geç kalmadan yapılandırmaya katılmasını söyledi ve yapılandırma için gerekli duyuruların devam ettiğini vurgulandı.

İDARİ PARA CEZALARINI KAPSIYOR

Kurumun yapılandırma çalışmalarını başlıklar halinde anlatan Karacaköylü, ?Yapılandırma kanunu 19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Yapılandırmalar, 30 Haziran 2016 ve öncesinde tahakkuk etiği halde ödenmemiş olan sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası primi, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı primi ve idari para cezalarını kapsıyor.

TAHSİLİNDEN VAZGEÇİLMEKTEDİR

Yapılandırma kapsamındaki borç asılları ile bu borçlar için ödeme sürelerinin bitiği 30 Haziran 2016 tarihine kadar geçen süre için Yİ-ÜFE aylık değişi oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde bu borçlara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı fer´i alacakların tahsilinden vazgeçilmektedir? dedi.

18 AY TAKSİT HALİNDE ÖDENEBİLECEKTİR

Taksit seçenekleri ve ödeme koşulları konusunda bilgi veren Karacaköylü, 2Yapıladırılmış borçların ilk taksit ödeme süresinde tamamen ödenmesi halinde borç aslının tamamı ile hesaplanan Yİ-ÜFE´nin yüzde 50´sinin ödenmesi halinde diğer feri alacaklar terkin edilecektir. Değişim oranları hesaplanacak tutar için peşin veya ikişer aylık dönemler halinde 18 takside kadar (36) ay ödeme imkânı getirilmiştir. Yapılandırılan borçlar peşin veya 6, 9, 12 veya 18 ay taksit halinde ödenebilecektir? diye konuştu. Özel sektör için olduğu gibi Belediyeler için de yapılandırma uygulanacağını belirten Karacaköylü, Belediyeler ve buna bağlı müstakil bütçeli ve kamu tüzel kişiliğine haiz kuruluşların borçlarını yapılandırmaları halinde 144 aya kadar eşit taksitte ödeme yapabileceklerini ifade etti.

ANA BORÇ SABİT FAİZİN YÜZDE 50´Sİ

İdari para cezaları konusunda bilgi veren Karacaköylü, ?İdari para cezalarının borç asıllarının yüzde 50´si ile buna bağlı ilişin gecikme tutarları terkin edilecektir? dedi. Genel sağlık sigortasını da kapsayan yapılandırma konusunda bilgi veren Karacaköylü, aynı durumun bu kapsamda da geçerli olduğuna işaret etti. Karacaköylü, borçlu olan BAĞKUR´luların ya da genel sağlık sigortası borcu olanların borçlarını yapılandırıp ilk taksiti ödemeleri halinde genel sağlık sigortasından hemen yararlanacaklarını açıkladı. Karacaköylü, yapılandırmanın bozulması gibi durumlara da dikkat çekerek, ilk taksitin süresi inde ödenmemesi, bir takvim yılı inde ikiden fazla ödemenin veya eksik ödemenin olması halinde yapılandırmanın bozulacağını, yüzde 10´u aşmamak kaydıyla eksik ödeme yapılması halinde bozulmayacağını vurguladı. Yapılandırma için başvuruların 1 Eylül ila 31 Ekim tarihleri arasında yapılabileceği, ilk taksit ödemesinin de 1 Eylül 2016 ila 2 Ocak 2017 arasında olacağı bildirildi.

E-SİGORTA SİSTEMİNDEN YARARLANABİLECEK

Yapılandırma müracaatları ise e-sigorta sistemi yolu ile il müdürlüğüne, kurumun genel merkezine veya posta yoluyla yapılabilecek.  Yapılandırmalar internet üzerinden görüntülenebilecek. Kurumlara bizzat yapılabilecek.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı