Borçlarını ödemek isterken kendini borç batağında buldu

Borçlarını ödemek isterken kendini borç batağında buldu

Ankara`nın Elmadağ İlçesi`nde 3 çocuk babası, 42 yaşındaki Halil Gür, borçlarından kurtulmaya çalıştıkça dolandırıldığını iddia etti. Bir arkadaşının önerisi ile `Kırıkkale`deki bir şirketi satın alırsan bankadan kredi çekersin, evini ve arsalarını kurtar

KIRIKKALE’DE SATIN ALDIĞI ŞİRKETİN YÜKLÜ VERGİ BORCU ÇIKTI

Borçlarını ödemek isterken kendini borç batağında buldu

Ankara`nın Elmadağ İlçesi`nde 3 çocuk babası, 42 yaşındaki Halil Gür, borçlarından kurtulmaya çalıştıkça dolandırıldığını iddia etti. Bir arkadaşının önerisi ile `Kırıkkale`deki bir şirketi satın alırsan bankadan kredi çekersin, evini ve arsalarını kurtarırsın` önerisine kapıldığını hatırlatan Gür, “Sahipleri ile görüştüğüm şirketi bana 22 bin TL`ye sattılar. Yine sonradan öğrendim ki bu şirketin yüklü vergi borcu varmış” dedi.

BANKAYA KARŞILIK GÖSTERDİM

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle bataklığa saplandığını belirten Gül, Borcumu ödeyin` derken şirket sahibi oldum, `Üç katlı evimizi icradan kurtarayım` derken en yakın dostum 131 bin TL`ye satın aldığı evi 350 bin TL`ye bir başkasına sattı. Muhasebecim 23 kişiyi üzerime sigorta ettirerek ve bankalardan kredi çektirerek beni borç batağına sürükledi. Bu sıkıntılar nedeniyle epilepsi hastası oldum. Şimdi sokaklarda yaşam şavaşı veriyorum’ dedi.  Halil Gül, yaşamını şöförlük yaparak sağladığı sırada babası, 71 yaşındaki Mustafa Gür`ün 2010 yılında çocuklarına İşlerini büyütsünler diye 280 bin TL banka kredisi ile 2 TIR aldığını, karşılığında 3 katlı evi ve bir gayrimenkulünü bankaya karşılık gösterdiğini hatırlattı.

350 BİN LİRAYA SATMIŞ

Ağabeyi ile birlikte çalışmaya başlayan Gür, banka kredilerini ödeyemez duruma düşünce bankanın evleri ve arsasına el koyup, icra yolu ile satışa çıkardığını belirterek: “Bir arkadaşıma `1`inci icra satışında satılmayan evi sen al. Ben tekrar durumu düzeltince evi senden alırım` dedim. 2`nci İcra satışından evi 131 TL` ye satın aldı. Bir süre sonra öğrendim ki; `yakın` dediğim dostum icra yolu ile satın aldığı evimizi bir başkasına 350 bin TL`ye satmış” ifadelerinde bulundu. Gür ayrıca bu sorunlar arasında epilepsi hastası olduğunu ifade etti.

BİR ÇARESİNE BAKALIM

Sıkıntılarından kurtulmaya çalıştıkça bataklığa saplandığını söyleyen Halil Gür,” Yaşadığım sıkıntılardan epilepsi hastası oldum. Sık sık bayılıyorum. Yanımda bir yakınım olmadan dışarılara çıkamıyorum dedi. Bir arkadaşının önerisi ile `Kırıkkale`deki bir şirketi satın alırsan bankadan kredi çekersin, evini ve arsalarını kurtarırsın` önerisine kapıldığını hatırlatan Gür, Sahipleri ile görüştüğüm şirketi bana 22 bin TL`ye sattılar. Yine sonradan öğrendim ki bu şirketin yüklü vergi borcu varmış. Şirketi, ödediğim parayı geri istememek koşuluyla devretmek istediğimde beni kovup, `bizi bu şahıs tehdit ediyor` diye polise ihbar ettiler” diye konuştu. Aldığı şirketten kurtulmak isterken Ankara`nın Ulus semtindeki Rüzgârlı sokakta bir muhasebeciden bilgi almaya çalıştığını da belirten Gül, Defterlerini getir, bir çaresine bakalım dedi.

BATAKLIĞIN İÇİNDEYİM

Defterleri mukavele karşılığı teslim ettiğini belirten Gül, Yine sonradan öğrendim ki bu arkadaş 23 kişiyi kurtulmak istediğim şirketin üzerinden sigortalı göstererek vatandaşlardan para toplamış. Şimdi bataklığın içinde çırpınıyorum. TIR`larımızı, evimi ve arsalarımızı kurtarmaya çalışırken tümden bataklığın içine girdim. Ailemiz dağıldı. Çocuklarım okuyorlar ve yakınlarımın yanında kalıyorlar. Ben ise bu yaşadıklarımdan sonra epilepsi hastası oldum ve sokaklarda yaşam savaşı veriyorum. Sonradan aklım başıma geldi, ama `bu yaşadıklarımı bir başkaları yaşamasın, bataklığa sürüklenmesin` diye başta devlet büyüklerimize mektupla anlatmaya çalıştım diye konuştu.  Gür, karşılaştığı olaylarla ilgili 1 yıl kadar önce polis ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu, soruşturmanın devam ettiği gerekçesiyle yargı sürecinin başlatılmadığını söyledi.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama