Bora; tatile çıkacakları uyardı

Bora; tatile çıkacakları uyardı

Kırıkkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemil Bora, Ramazan Bayramı'nda tatile çıkacak ya da çalışmak zorunda olan sürücüleri, trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

TİTİZ DAVRANILMALI
27 Temmuz 2014 tarihinde başlayacak 3 günlük Ramazan Bayramı’nda çalışmak zorunda kalan veya bayram tatilini değerlendirmek için seyahate çıkacak olan tüm sürücülere, yapılması gerekenler konusunda bilgiler veren Kırıkkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemil Bora, Bayramların acılar yaşadığımız günler olmamasını ifade etti. 2013 yılında Türkiye genelinde meydana gelen 1 milyon 228 bin kazada 10 bine yakın vatandaşın yaşamlarını yitirdiğine, bir bu kadar da yaralanarak sakat kalanlar olduğuna dikkat çeken Bora, Çok sıcak bir yaz mevsimi yaşandığına işaret ederek, bu nedenle araç kullanan sürücülerin yola çıkmadan önce mutlaka araçlarına uzun yol bakımını yaptırmaları ve emniyet kemeri takmaları konusunda titiz davranmaları gerektiğini kaydetti.

LASTİKLERE DİKKAT
Kazalara özellikle fren sistemini olumsuz yönde etkileyen sağlıksız lastiklere sahip araçların ve dikkatsizliğin neden olduğunu belirten Bora, “Kazalara araçlar değil, sürücüleri neden olur. Trafik kuralları uzun testler sonucu uygulanırlığı kabul edilmektedir. O nedenle hız limitlerinin aşılmaması ve limitlere kesinlikle uyulması can güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı. Bora, özellikle uzun yola çıkacak sürücüleri uyararak, yola çıkmadan önce araçlara yapmaları gereken bakımı şöyle sıraladı: “Yedek lastiğinizi kontrol edin. Lastik diş derinliklerine bakın ve mevsime uygun lastikler kullanın. Rot-balans ayarlarınızı, frenleri kontrol ettirin. Radyatördeki antifriz miktarını ölçtürün. Silecek lastiklerine bakın. Silecek suyunu tamamlayın. Motor yağını, elektrik aksamını kontrol edin. Far ayarlarını yaptırın. Sinyaller, stop ve park lambalarını kontrol ettirin. Yağ ve su kaçağı olup olmadığına dikkat edin. Cam suyu fıskiyelerini kontrol edin, cam suyu eksikse tamamlayın. Araçlarda yangın söndürme cihazı, iki adet reflektör, stepne ile ilkyardım çantası olmadan kesinlikle yola çıkılmamalıdır” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ