Bora, sürücüleri uyardı

Bora, sürücüleri uyardı

Kırıkkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemil Bora, İftara yoğunlaşan trafik yoğunluğunun kazalara sebebiyet vermemesi için sürücülerin ve trafiğe çıkan herkesin daha dikkatli olmasını istedi.


TRAFİK YOĞUNLUĞU İFTARDA ARTIYOR
Kırıkkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemil Bora, Kırıkkale’de artan sıcaklar ve Ramazan ayı ile birlikte yoğunlaşan trafik yoğunluğunun kazalara sebebiyet vermemesi için sürücülerin ve trafiğe çıkan herkesin daha dikkatli olmasını istedi. Trafik yoğunluğunun fazla olduğu iftar saatlerinde trafik yoğunluğunun 3 kat arttığını belirten Bora, özellikle aşırı sıcaklarda ve iftara yakın saatlerde dikkat dağınıklığı yaşandığını belirterek, herkesin kurallara uyması gerektiğini söyledi. Bora konuşmasının devamında, “Artan sıcaklığın yoğunlukla birlikte kazaları davetiye çıkardığını hatırlattı. Sıcakta insanların reflekslerinde yavaşlama olduğunu belirten Bora özellikle kalp, tansiyon ve çeşitli kronik rahatsızlığı bulunanların mümkün mertebe aşırı sıcaklarda direksiyon başına geçmemesini önerdi.

25 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR
Türkiye`de trafik kazalarında günlük ortalama 25 kişinin hayatını kaybettiğini ve meydana gelen kazalarda insan faktörünün yüzde 90`nın üzerinde olduğunu belirten Bora “Türkiye`de şu anda trafiğe kayıtlı araç sayısının 16.5 milyonu buldu. Karayollarında bu kadar aracın hareket ettiği düşünüldüğünde trafik kurallarının uymanın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Maalesef, yollarda ve araçlardaki çeşitli iyileştirmelere rağmen Türkiye halen kaza göstergeleri en yüksek olan birkaç dünya ülkesinden biri. Türkiye`de günde binden fazla trafik kazası meydana gelmekte ve kazalar sonucu olay yerinde ortalama 15 kişi yine bir günde trafik kazası sonucu yaralanan ortalama 290 kişiden 10`u da tedavi sürecinde hayatlarını kaybettikleri yapılan istatistiki çalışmalar sonucu ortaya çıkan acı gerçeklerdendi” dedi.

KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ ÖNEMLİDİR
İnsan faktörüne bağlı trafik kazalarının nedenleri; acemilik, dikkatsizlik, uzun süre uykusuzluk, hatalı solama, aşırı hız, fazla yük taşımak, alkollü araç kullanmak, trafik kurallarını dikkate almamak ve rutin araç bakımlarını yaptırmamaktır. Görülmektedir ki trafik kazalarında insan faktörünün önemi çok büyüktür. Kırıkkale’de kazalar yaz mevsiminde daha fazla meydana gelmektedir. Bunun da en önemli nedenlerinden biri, diğer nedenlere aşırı sıcakların eklenmesidir" diyerek sürücülerin yanı sıra trafiğe çıkan herkesin daha dikkatli olmasını tavsiye etti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ