Bonzai kabusu !

Bonzai kabusu !

Kullanımında son zamanlarda ciddi artış görülen uyuşturucu türü Sentetik Cannobinoid yani ‘Bonzai' öldürücü etkisi ile ürkütüyor. Özellikle gençler arasında yaygınlaşan bu türün tehlikeleri ise saymakla bitmiyor. Yetkililerden alınan bilgilere göre Kırıkk

KULLANIM PARALEL OLARAK ARTTI
Sentetik uyuşturucu türü Bonzai’nin çıkmasıyla birlikte paralel olarak diğer uyuşturucu türlerinin de kullanımında artış olduğu gözleniyor. Bunun somut örneği ise Hint Keneviri kullanımındaki genel artış olarak gösteriliyor. Peki nedir bu bonzai?. Bonzai, doğada bulunan herhangi bir bitki üzerine laboratuvar ortamında hazırlanmış olan sentetik kimyasalların sprey edilmiş hali. Sprey edilmiş bu kimyasallar ise hiçte küçümsenecek tehlikede değiller.

BAĞIMLILARIN
YAŞADIĞI ETKİLER
Bu konuda yetkililerden alınan bilgilere göre Bonzai ve buna benzer uyuşturucu etkisi olan madde kullanımında kişilerin çok ciddi travmalar geçirdikleri, zaman zaman bayıldıkları, tuvaletlerini tutamayacak duruma geldikleri gibi örnekler veriliyor. Bonzai’nin, ilk kullanmadan itibaren çok ciddi zarar verebilen bir madde olduğu, özellikle de direkt beyne zarar verdiği belirtiliyor. Beyine zarar veren diğer maddelerin, fizyolojik olarak etkileri, zaman içerisinde ortaya çıkmaya başlıyor. Ancak; Bonzai’de durum böyle değil. Bonzai, ilk kullanımından itibaren hem zihinsel, hem de fiziksel olarak ciddi ve hızlı etkiler ortaya koyuyor.

ÖLÜME SEBEP OLUYOR
Kullanımının hemen ardından hızlı bir şekilde etkisini gösteren Bonzai, direk beyne, kalbe ve sinir sistemine zarar vererek, ciddi rahatsızlıklara, travmalara ve hatta yüksek bir ihtimalle ölüme sebebiyet veriyor. Bonzai kullanımının ardından uyuşturucu komasına giren kişi için yapılacak çok ta bir şey bulunmadığını belirten yetkililer aileleri uyardı.

ÇOCUKLARINIZI TAKİP EDİN
Özellikle gençler arasında kullanımı artan Bonzai, genç yaşta bir çok kişiyi ölüme götüren en tehlikeli uyuşturucu maddesi. Yetkililer tam da bu noktada ailelere ciddi uyarılarda bulunuyor. Çocuklarının arkadaş ortamının ve yaşantı biçiminin takip edilmesi gerektiğini özellikle belirten yetkililer, özellikle belirli saatlerden sonra çocukların sokaklarda gezmemesi gerektiğinin altı çiziliyor. HABER: Yasin BARAN



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama