Bölmeyin bölüştürmeyin

Bölmeyin bölüştürmeyin

Yeni atanan 145 okul müdürüne Milli Eğitim Konferans salonunda belge verildi. Kırıkkale Valisi Ali Kolat müdürlerin arkasında olduğunu belirterek kendilerinin de kucaklayıcı olmalarını ve her zaman adil olmalarını bölmeden bölüştürmeden hizmet vermelerin

KIRIKKALE VALİSİ ALİ KOLAT YENİ ATANAN OKUL MÜDÜRLERİNİ UYARDI.

Bölmeyin bölüştürmeyin

Yeni atanan 145 okul müdürüne Milli Eğitim Konferans salonunda belge verildi.  Kırıkkale Valisi Ali Kolat müdürlerin arkasında olduğunu belirterek kendilerinin de kucaklayıcı olmalarını ve her zaman adil olmalarını bölmeden bölüştürmeden hizmet vermelerini istedi.

BELGELERİNİ ALDILAR

Yeni Okul Müdürlerinin belgeleri Mili Eğitim müdürlüğü toplantı salonunda yapılan törenle verildi. Toplantıya Kırıkkale Valisi Ali Kolat, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, kurum müdürleri ve yeni atanan okul müdürleri katıldı. Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin konuşmasında “Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerin Görevlendirmelerine ilişkin Yönetmeliğin 10 Haziran 2014 tarihinde yayımlanması ile birlikte başlatılan çalışmalar, ilk defa ve yeniden Müdür görevlendirilmesinin yapılması ile birlikte tamamlanmıştır. Yönetmelik belirlenen takvim doğrultusunda yapılan yaklaşık beş aylık titiz çalışma yürütülmüştür. 17 Eğitim Kurumları Müdürü dört yıllık süreyi doldurmaması nedeniyle yerinde kalmıştır. Yönetmelikle belirlenen değerlendirmeciler tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu, 75 ve üzeri puan alanların kendi istekleri alınarak, 03.09.2014 tarihinde görev yaptığı eğitim kurumunda 21 okul müdürünün görev süreleri uzatılmıştır. Bu işlem tamamlandıktan sonra 15 Eylül 2014 tarihinde 25 okul ve kurum müdürünün görevleri ise başka kurumlara yapılmıştır” şeklinde konuştu.

BİR SONRAKİ ATAMA

Milli Eğitim Müdürü Çetin yeni atanan müdürler konusunda bilgiler verdi. “Bir sonraki adımda ise, 75 puandan az alan okul müdürlerinden boşalan okul ve kurumlara, diğer eğitim kurumlarında görevlendirmesi yapılan okul müdürlerinden boşalan kurumlara ve önceden normu münhal bulunan kurumlara yapılacak görevlendirmelerine esas olmak üzere, yönetmelikle belirlenen şartlara haiz adayların başvuruları alınmıştır. Ek-2 değerlendirme formu ve sözlü sınavdan geçer puan alanların ilan edilen münhal eğitim kurumlarına başvuruları alınmış, tercih ve puan üstünlüğüne göre 82 eğitim kurumuna Yeniden ve İlk defa Görevlendirme kapsamında yapılan atamalar tamamlanması ile birlikte toplam 145 eğitim kurumuna müdür görevlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Özet olarak; Görev süresini doldurmadığı için yerinde kalan 17 eğitim kurumu müdürü bulunmaktadır. Adımda 21 okul müdürü kendi okulunda görev süreleri uzatılmıştır. Adımda 25 okul ve kurum müdürünün görevlendirmeleri ise başka kurumlara yapılmıştır. Adımda 82 eğitim kurumuna yeniden ve ilk defa görevlendirme yapılmıştır. Bu süreçte toplam olarak 128 toplamda 145 eğitim kurumuna müdür görevlendirme işlemleri tamamlanmıştır” diye konuştu.

MÜDÜRLÜK SORUMLULUK İSTER

Milli Eğitim Müdürü Okul Müdürlerine bir dizi uyarılarda bulundu. Çetin Okul Müdürlüğünü çok ağır bir görev olduğunu Okul müdürünün sadece okulda değil 24 saat Okul müdürü olduğunu belirterek “Okulda her şey sizden sorulacak. Okulun damı aksa, öğretimde eksiklik olsa, elektriği kesilse, suyu akmasa sorumluluk sizin olacak. Bunun yanı sıra çevrenizde olup bitenlerden haberdar olmanız gerekecek. Çok çalışıp çok gayret etmeniz gerekiyor. Bunu için bizlerde sizlere destek vereceğiz. Kapımız sürekli sizlere açık olacak” şeklinde konuştu.

İDARECİLİK ZOR BİR İŞ

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise müdürlere tavsiyelerde bulunarak işlerini severek yapmalarını istedi. Kolat “Benim 40 yıllık bir tecrübem var. Bunun büyük bir kısmı da idarecilikle geçti. İdarecilik kolay bir iş değil. Hepinize hayırlı uğurlu olsun. Sizden elbette beklentilerimiz olacak. Biraz daha eğitimde dinamizm getirmek amacıyla böyle bir uygulamayı başlattı. Her biriniz yeni bir dönem de bulunacaksınız. Hepinizin daha önceki yerlerde müdürlükleriniz olmuştur. Yöneticilerle iç içe olmuşsunuzdur. Her şeyden önce idarecinin donanımlı olması lazım. Herkes sorunları idarecilerin çözmesini isterler. Öğrencilerin ve öğretmenlerin gözünde siz çok önemli konumdasınız. Disiplinli olmak güzel bir şey. Ama disiplinli olmak kırıcı olmak, dışlayıcı, iteleyici anlamına gelmez. Kucaklayıcı olacaksınız, bölmeyeceksiniz bölüştüreceksiniz. Adil olacaksınız. Herkesin bir düşüncesi vardır. Ama bunun sorgulamak hakkı bizde değildir. Biz mesajlarımızı iyi anlamda kırmadan söylememiz gerekiyor. Okul sadece okula gelen çocukları eğitmek için düşünmeyin. Velilerle diyaloğa giderek, evlerine giderek onları da okula sahip çıkarmanız lazım. Okullarda çok fazla etkinlik göremiyoruz. Mesela Folklor, bu tür etkinlikler çocukları itekler. Özellikle terbiye çok önemli. Konuşmalarımızla çocuklarımızla hitaplarımıza önem vermeliyiz. İdareci çok terbiyeli olmalıdır. Bu dönemden sonra daha aktif şeyler bekliyoruz eğitimden. Bütün amacımız bunlara çok önem vermek. Eğitimin eksikliği acısından bahanemiz olmamalı. Çocuklarımıza ne kadar çok sahip çıkabilirsek, vatandaşlardan da o kadar alkış alırsınız” dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti