Bölgemizde HES istemiyoruz

Bölgemizde HES istemiyoruz

Günlerdir süren protesto eylemlerinde korkulan oldu. Jandarma ile köylüler karşı karşıya geldi. Eyleme katılanlar gözaltına alındı.

ÜÇ KÖYÜN ARAZİSİNİ KAPSIYOR
Çelebi ilçesine bağlı Karabucak, Alıcıyeniyapan ve Kaldırım köylerine ait arazileri kapsayan Hidroelektrik Santrali inşaatının durdurulmasını isteyen köylülerin başlattığı eylemler sürüyor. Arazilerinin haksız yere kamulaştırıldığını ve santralin doğayı katledeceğini düşünen köylüler tarafından sürdürülen protesto eyleminde korkulan oldu. Önceki gün arazilerinin başına gelen köylüler santral inşaatının kazı çalışmasını yapan kepçelerin çalışmasını engellemeye çalıştı. Bazı köylüler iş makinelerinin önüne yatarak inşaatın durdurulmasını istedi. Bu arada bölgeye gelen robocop jandarma timleri köylüleri araziden çıkartmak istedi.

BAZI KÖYLÜLER GÖZALTINA ALINDI
Çalışmaların yapıldığı bölgede toplanan köylüler iş makinelerinin çalışmaya başlamasına tepki gösterdi. İş makinelerini engellemek isteyen köylüler ile jandarma arasında yaşanan tartışma, arbedeye dönüştü. Jandarmanın oluşturduğu güvenlik koridorunu geçen grup, HES yapımını protesto etti. Tepkiler üzerine yürütülen çalışmalar durdurulurken bazı köylüler gözaltına alındı. Jandarmaya direnin köylüler yaka paça karakola götürüldü. Bu arada Ankara ve Kırıkkale’den köylülere destek amacıyla giden İşçi Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği yetkilileri ve vatandaşlar köylülerin gözaltına alınmasını protesto etti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ