Bölge tarımına katkı sağlayacak

Bölge tarımına katkı sağlayacak

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, belediye tarafından yaptırılan hayvan pazarında incelemelerde bulundu, esnafla sohbet etti, pazarlık yapan vatandaşlara yardım etti.

VATANDAŞLARIN BAYRAMINI KUTLADI

Vali Kolat ve beraberindeki Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, hayvan pazarını ziyaret ederek, pazar içerisindeki tesislerde incelemede bulundu. Yetkililerden bilgi aldı. Vali Kolat, kurban alım ve satımı için pazarlık yapan iki kişinin anlaşmasına yardımcı oldu. Esnaf ve vatandaşla sohbet ederek, bayramlarını kutladı.

67 BİN METRE KARE ALAN

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, burada yaptığı açıklamada, belediye tarafından yaptırılan Hayvan Pazarı ve içerisindeki sosyal tesislerin kent halkının yanı sıra bölge halkına da hizmet vereceğini söyledi. Korkmaz, 67 bin metre kare alan içerisine kurulu pazarda, son teknoloji ile donatılmış kesimhane, mezbaha ve sosyal donatıların bulunduğunu kaydetti. Vatandaşların Kurban Bayramı`nda, kurbanlarını daha rahat kesebilmeleri için tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:

BAYRAMA HAZIR

?Hayvan Pazarı içerisindeki yollar asfaltlandı ve pazarımız bayrama hazır hale getirildi. Pazar içerisinde 7 bin metre kare kapalı hayvan pazarı bulunmakta. Burada 500 büyükbaş, bin 500 küçükbaş hayvan satışı yapılabilecek. Mezbaha ise yeni teknoloji ile donatıldı. Bölge kentlerinde ihtiyacını karşılayabilecek bir kesimhaneyi hizmete sunacağız. Sosyal tesisi, mescidi, lokantası ile Türkiye`deki en iyi hayvan pazarı ve kesimhane olacak. Özellikle kentte hayvancılığın gelişmesi açısından son derece önemli bir alt yapı bu. Bölge illere ve Türkiye geneline bakıldığında hem hayvan pazarı, kesimhanenin ve sosyal içerikli tesislerin bir arada olduğu bir yatırım oldu. 11 milyon liralık bir yatırımı gerçekleştirdik.? 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü