Bodur elma üretimi

Bodur elma üretimi

Balışeyh yöre halkı için alternatif ürün olan Tam Bodur Elma Yetiştiriciliği`nin benimsendiği belirtildi.

8 DÖNÜMLÜK ALAN

Yörede buğday, arpa ve diğer tahıl ürünleri ekilen arazilere alternatif ürün olan Tam Bodur Elma Yetiştiriciliği çalışmaları son yıllarda hız kazanarak daha çok çiftçinin bu ürüne yöneldiği bildirildi. Balışeyh İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Oğuzhan Güni, ilçeye bağlı Beyobası köyü çiftçilerinden Niyazi Saygılı`ya ait 8 dönümlük alanda dikimi gerçekleştirilen tam bodur elma ile birlikte dikili bodur elmanın toplam 50 dekara ulaştığını söyledi.

İYİ BİR NOKTADA

Çiftçiye ait arazide yetiştirilen ve özel olarak bakım ve kontrolleri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan elma yetiştiriciliği çalışmalarında Fuji, Grany Smith, Golden ve Starking cinsi elmaların yetiştirme çalışmaları yapılıyor. Bölgedeki arazi ve iklim şartları nedeniyle ağırlıklı hububat üretimi yapıldığı ve bölgeye alternatif bir geçim kaynağı sağlanması gerektiğini ifade eden Güni "İlçemize bağlı köylerde hububat ürünlerine alternatif olmasına yönelik olarak elma yetiştiriciliği çalışmalarımız iyi bir noktada olup, sezon sonunda mahsul almaya başlamış durumdayız? diye konuştu

BAKIMI YAPILIYOR

Güni, ?Verimimizi daha da artırmak için fidanların kış mevsimi gereği yapılması gereken bakım çalışmaları olarak, dallarına yön vermek ve şiddetli esen rüzgarlardan korumak amacıyla tellerle sabitleyerek muhafazasını sağladık. Diğer bakım ve koruma çalışmalarımızla hasat öncesi suni gübre kullanmadan, damlama su yöntemiyle elmalarımız hepimiz için ve özellikle de bölge halkı için umut kaynağı oldu" şeklinde konuştu.

ÜRETİM HALİNE GELDİ

Fare ve tavşan gibi kemiricilerin fidanlara zarar vermesini önlemek amacıyla fidan diplerine koymuş oldukları tel kafesler sayesinde olabilecek zararların önüne de geçildiğini ifade eden Güni, bölgede gittikçe elma yetiştiriciliğinin arttığını ve çitçiler tarafından bundan böyle rağbet edilen bir ürün haline geldiğini söyledi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı