Bodur elma üretim merkezi ?Balışeyh?

Bodur elma üretim merkezi ?Balışeyh?

Balışeyh ilçesinde, buğday, arpa ve diğer tahıl ekilen arazilere alternatif ürün olan ``Bodur elma yetiştiriciliği`` çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor

ÇOK ÇEŞİTLİ ELMA YETİŞTİRİLİYOR
İlçeye bağlı Yukarı Karakısık köyünde İsmail Öcal`a ait 1 dönümlük alanda ilk olarak 9 ay önce dikimi yapılması ve bunun neticesinde de mahsul elde edilmesi, bahçe sahibini oldukça sevindirdi. Çiftçiye ait arazide yetiştirilen ve özel olarak bakım ve kontrolleri İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan elma yetiştiriciliği çalışmalarında Fuji, Grant Smith, Golden ve Starking cinsi elmaların yetiştirme çalışmaları yapılıyor.

TARIMA DAYALI ÇALIŞMA
Bölgedeki arazi ve iklim şartları nedeniyle hububat üretiminde verimin azaldığını ve bölgeye alternatif bir geçim kaynağı sağlanması gerektiğini ifade eden İlçe Tarım Müdürü Erdal Öcal, ?İlçemize bağlı köylerde hububat ürünlerine alternatif olmasına yönelik olarak elma yetiştiriciliği çalışmalarımız sonunda, mahsul almaya başlamış durumdayız. Yukarı Karakısık köyündeki farklı alanlarda Kasım 2010`da dikimini gerçekleştirdiğimiz elmalardan soframızda tadına bakmış durumdayız?

UMUT KAYNAĞI OLDU
?Bahçelerdeki elmalara bakım çalışmaları olarak, elma fidanlarının dallarına yön vermek ve şiddetli esen rüzgarlardan korumak amacıyla tellerle sabitleyerek muhafazasını sağladık. Diğer bakım ve koruma çalışmalarımızla suni gübre kullanmadan, damlama su yöntemiyle elmalarımız şu an itibariyle hepimiz için ve özellikle de bölge halkı için umut kaynağı oldu? dedi.

BAKIMINI YAPIYORUZ
Fare ve tavşanların elma fidanlarına zarar vermesini önlemek amacıyla fidan diplerine koymuş oldukları tel kafesler sayesinde fidanlara herhangi bir zarar verilmesinin önüne geçildiğini, bu durumun oldukça sevindirici olduğunu ifade eden Tarım Müdürü Öcal, bölgede gittikçe elma yetiştiriciliğinin artırılarak rağbet edilen bir ürün haline geleceğini ifade etti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ