Bodur davasında 4 müebbet

Bodur davasında 4 müebbet

Hacılar beldesinin eski Belediye Başkanı Memduh Bodur`un öldürülmesine ilişkin davada 4 sanık müebbet, bir sanık ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki davaya sanık ve müşteki avukatları katıldı. Duruşmayı, tutuklu 5 sanık da cezaevinden telekonferans ile takip etti.Mahkeme heyeti, tarafların son beyanlarını dinledikten sonra kararı açıkladı.Buna göre, sanıklardan Bülent Koyuncu, "Bodur`u, yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek"; sanıklar Erdal Erdoğan, Cengiz Erdoğan ve Mehmet Çengel ise "Koyuncu`yu, Bodur`u öldürmeye azmettirmek" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

 

3 KİŞİ TUTUKLU YARGILANDI

Sanıkların duruşmadaki tutum ve davranışları dikkate alınarak, TCK`nın 62. maddesi uyarınca sanıklara verilen ceza müebbet hapis olarak belirlendi. Sanık Emre Yönder de "Bodur`un öldürülmesine yardım ettiği" gerekçesiyle önce 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı ancak bu ceza, takdiri indirim maddesi uygulanarak, 16 yıl 8 aya çekildi. Mahkeme, kararın kesinleşmesi durumunda, bazı sanıkların ifadelerinde ismi geçen ve haklarında soruşturma açılmasını gerektirecek tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına da karar verdi.  

 

MART 2010’DA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Hacılar beldesi Belediye Başkanı Memduh Bodur, 11 Mart 2010`da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.Olayla ilgili 10 sanık hakkında dava açılırken, sanıklardan Bülent Koyuncu "haksız tahrik altında tasarlamak suretiyle kasten öldürme" suçundan 24 yıl hapse mahkum edilmişti. Sanıklar Emre Yönder, Mehmet Çengel, Erdal Erdoğan ve Cengiz Erdoğanda Bodur`un öldürülmesinde Koyuncu`ya yardım ettikleri gerekçesiyle 16 yıl 8`er ay hapis cezasına çarptırılmışlardı.Diğer sanıklar ise beraat etmişti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Koyuncu hakkındaki hükmü, gerekmediği halde haksız tahrik hükmü uygulandığı, diğer 4 sanık hakkındaki hükmü ise "azmettirme" suçundan cezalandırılmaları için bozmuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ