Bocce İl Şampiyonu Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Merkezi Oldu

Bocce İl Şampiyonu Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Merkezi Oldu

ENGELLİLER SPOR MÜSABAKALARI

Bocce İl Şampiyonu Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Merkezi Oldu

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Kırıkkale Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü ve Kırıkkale Özel Sporcular İl Temsilciliği himayesinde Kırıkkale´de özel sporcular Bocce il şampiyonası gerçekleştirildi. Mehmet Işıtan Eğitim Uygulama Okulu Spor kulübü, Arda Özel Sporcular Spor Kulübü, Deniz Özel Sporcular Spor Kulübü, Dündar Özel Sporcular Spor Kulübü, Gözde Özel Sporcular Spor Kulübü ile Özay Zihinsel Engelliler Spor kulübünden çok sayıda özel sporcunun katılımıyla gerçekleşmiş olan organizasyon kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

Kırıkkale ilinde ilk defa düzenlenmiş olan bocce şampiyonasına Milli eğitim Müdür Yardımcısı Adnan Şener ve Nilgün Çelik, Şube müdürleri Hatice Şap, Adem Say´ın yanı sıra Gençlik Spor Şube Müdürü Ümit Uçankuş da katıldı. Bocce il temsilcisi Sami Yanık tarafından yapılan açılış konuşmasında, Yanık özetle engelli bireylerin hayata katılımlarında ekstradan emek ve mücadele sarf etmek zorunda olduklarını ifade ederek ?Özel olan bu sporcular şimdi burada özgürce kendilerini ifade etme fırsatı bulacaklar. İnanın bu fırsat onların eline sık sık geçen bir şey değildir. Onlar kendilerinin seçmedikleri nedenlerle engelli olarak yaşamlarını sürdürmektedirler. Bizler onlara sanatla, eğitimle ve sporla el uzatıp onların hayatta ?ben de varım? demelerini sağlıyoruz? dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice Şap da yaptığı konuşmada, bu organizasyonun ilimizde ilk olması münasebetiyle çok daha simgesel değere sahip olduğunu ifade ederken ?Bu müstesna şampiyonayı düzenleyenleri, bu etkinlikte katılımlarıyla görev alan çok özel sporcularımıza ve özellikle de onların aile ve öğretmenlerine teşekkürü borç biliyorum. Bu tür faaliyetler engelli sporcularımızın motor becerilerinin gelişimlerini hızlandıracak türden faaliyetlerdir. Bir defa çocuklarımız burada başarıyı ve kendisini iyi hissetmeyi tadacaklar. Onlar ellerinde olmayan nedenlerle akademik açıdan kendilerini sergileyemiyorlar. Ancak bu demek değildir ki; onlar spor alanında, bocce dalında kendilerini göstermesinler. Tekrar tüm emeği geçenlere teşekkür ederek sporcularımıza şimdiden başarılar dilerim? ifadelerini kullandı. Gençlik Spor Şube Müdürü Ümit Uçankuş yaptığı konuşmada özetle ilk defa böylesine duygu dolu bir organizasyona ev sahipliği ettiklerini, bu güzel organizasyonda elini taşın altına koyanlardan olmanın kıvancını yaşadığını belirterek; ?bu türden özel şampiyonaların düzenlenmesinde sürekli olarak 7-24 hizmetinizde olacağız. Bizler bu özel sporcularımızın başarıları için her türlü imkânı seferber etmeye hazırız. Şimdiden onlara başarılı bir şampiyona diliyorum? dedi.

Yapılan şampiyona sonunda, Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama merkezi Spor Kulübü birinciliği elde etti ve kupalarını Adnan Şener´in elinden aldılar. İkinci takım ise Deniz Özel Sporcular Spor Kulübü oldu. Deniz Özel Sporcular Spor Kulübü, kupasını Sn. Hatice Şap´tan aldı. Üçüncülüğü elde eden Gözde Özel Sporcular Spor Kulübü ödülünü Ümit Uçankuş´un elinden aldı. Şampiyona sporcuların madalyalarını almalarıyla sonlandı.



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ