Bizler tarihi şan ve şereflerle dolu bir milletiz

Bizler tarihi şan ve şereflerle dolu bir milletiz

"BİZLER TARİHİ ŞAN VE ŞEREFLERLE DOLU BİR MİLLETİZ"

Bizler tarihi şan ve şereflerle dolu bir milletiz

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferini kutlama etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Lisesi Rehberlik Öğretmenleri Efraim Soyak Durmuş Ali Kocabaş ve Aday Rehberlik Öğretmeni Kübra Demirbaş tarafından Kırıkkale Şehitliğine gezi düzenlendi.

BİZLER TARİHİ ŞAN VE ŞEREFLERLE DOLU BİR MİLLETİZ

Kırıkkale Lisesi Okul Müdürü Nuri Pehlivanlı geziyle ilgili yaptığı açıklamada, ?Vatan üzerinde dil, din, kültür birliği sağlayan bir milletin yaşamını sürdürdüğü, gerekirse uğrunda canını feda edeceği toprak parçasına verilen isimdir. Vatan sevgisi yüreğimizi saran nezih sevgilerdendir. Bu duygu tarih boyunca böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır. Bizler tarihi şan ve şerefle dolu bir milletiz. Bu vatan uğruna birçok savaşlar yapılmış, bu uğurda birçok can feda edilmiş, vatanın her karış toprağı nice şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır? dedi.

ŞEHİTLER CENNETLE MÜJDELENMİŞLERDİR

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Arif Karabıyık ise, ?Ebediyete intikal eden aziz şehitlerimizin ruhuna Kuran- ı Kerim okuduktan sonra İslam dininde şehitlik mertebesiyle ilgili şu açıklamalarda bulunmuştur; Dinimize göre şehitler cennetle müjdelenmişlerdir. İslam dininde insanın ulaşabileceği en büyük ve kutsal mertebe şehitliktir. Şehitlerin Allah katında kadir ve kıymetleri pek yücedir. Ahirette en büyük rütbenin peygamberlikten sonra şehitlik olduğu belirtilmiştir. Bunun içindir ki, şehitlerin bütün günah ve kusurları Allah tarafından affedilmektedir. Ayet-i kerimelerde ?Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilakis onlar diridirler, Allah´ın lütfundan kendilerine verdikleri ile sevinçli bir halde, Rableri katında rızıklandırılırlar. Arkalarından gelecek olanlara şunu müjdelemek isterler: Onlara hiçbir korku yoktur ve onlar üzülmezler.?



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti