Biz konuşuyoruz, işte memleketin hali

Biz konuşuyoruz, işte memleketin hali

AKP`NİN ÜLKEYİ VE SİZLERİ NE HALE GETİRDİĞİNİ UNUTMAYIN

Biz konuşuyoruz, işte memleketin hali

MHP Milletvekili Adayı Av. Halil Öztürk, uyuşturucu kullanımı, intihar ve iş yeri kazaları, yoksulluk ve işsizlik verilerinden oluşan istatistikleri basınla paylaştı. Öztürk, Biz konuşuyoruz, işte memleketin hali” dedi.

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN

Yazılı bir açıklama yaparak, AKP'nin reklam panolarına koyduğu Onlar Konuşur, AKP Yapar” sloganı üzerine birkaç kelime de biz konuşalım istedik” diyen Av. Öztürk, Kırıkkale insanımızın bunları bilmesinde, öğrenmesinde ve hafızasının bir köşesine kaydetmesinde yarar var. Çünkü 7 Haziran'da sandık başına oy kullanmaya gittiğinizde bu ifadelerimizin gözlerinizde canlanmasını ve elinizi vicdanınıza koyarak oylarınızın vebalinden kurtularak kullanmanızı bekliyorum” ifadelerini kullandı.

ALKOL VE UYUŞTURUCU KULLANIMI ARTTI

İçki tüketimi ve uyuşturucu kullanımı istatistiklerini paylaşan Öztürk, 2002 yılında ülkemizde İçki tüketimi 583 milyon litreyken, 2010 yılında ülkemizin içki tüketimi 2 milyar litreye ulaşmıştır. 2015 yılında ise bu rakamın 3 milyar litreyi geçeği tahmin ediliyor. Son 5 yılda esrar kullanımı yüzde 140, kokain kullanımı ise yüzde 572 artmıştır. Ortaöğretimde alkol kullanımı yüzde 32 artarken, uyuşturucu kullanımı yüzde 9 artmıştır. Bonzai kullanımı bir önceki yıla göre 20 kat artmıştır. Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre 2013 yılında uyuşturucudan ölen insan sayımız 352 olmuştur” dedi.  

İNTİHAR SAYISI YÜZDE 36 ARTTI

Son 5 yılda intihar sayısının yüzde 36 arttığını not düşen Öztürk, ülke insanımızın geldiği son nokta alkol, uyuşturucu ve intihar… Doğrudur biz bunları konuşuruz AKP yapar” ifadesini kullandı. İş kazaları istatistiklerini de açıklamasına ekleyen Öztürk, İş Kazası oranlarına bakın: Hollanda'da binde 4, Yunanistan'da binde 9, İspanya'da yüzde 1.7 ve Romanya'da yüzde 3 iken bu oran Türkiye de kaç biliyor musunuz?   Tam olarak yüzde 5.1... Bu rakamlar doğrudur. Rakamlar konuşur, AKP yapar” bilgilerini paylaştı.

HER ÜÇ KİŞİDEN BİRİ İŞSİZ

Öztürk açıklamasının devamında şu bilgilere ve ifadelere yer verdi: 2002 yılında Türkiye'mizde muhtaç insan sayısı 8 milyon iken, 2014 yılında bu rakam tam 30 milyona çıkmış. 2014 yılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre, 2002 Yılında Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan yardımlar 1.376 Milyar TL iken, 2014 Yılında bu rakam 21 Milyar TL'ye fırlamıştır.  AKP döneminde işsizlik tavan yapmış, 2002 Yılında 3.4 Milyon kişi olan işsizlik rakamı 2014'te 5.6 Milyon kişi olmuştur. Sonuç Türkiye'de yaşayan her üç kişiden biri işsiz, Halkımızın 3'te biri yardıma muhtaçtır. Çalışan memur, işçi ve emeklideki maaş artış oranlarını da dikkate alırsak insanımızın yüzde seksen-seksen beşi perişandır. Biz konuşuyoruz, Sayın Davutoğlu, işte memleketin hali...”

VATANSEVERLER KONUŞUR AKP YAPAR

İşsiz, yardıma muhtaç ve haklarını alamıyor. Bunları yapan kim?  AKP ve siz!  Tarım Ülkesi olduğumuzla övünür, Yerli Malının kullanımı teşvik eder bir noktadan geldiğimiz son nokta: Samanı ithal eden, Patatesin 5 TL olduğu, Etin fiyatını 40 TL olduğu bir Türkiye. Hani diyorlar ya, Onlar konuşur, AKP yapar”... Gerçekten de haklılar! Yapıyorlar! Biz Oslo görüşmelerinin olmaması gerektiğini konuştuk, karşı çıktık! Terörle müzakere değil, mücadele yapılır dedik... Ama onlar yaptılar! Mücadele değil, müzakere yaptılar! Bebek katilini Türkiye Cumhuriyeti devletine muhatap yaptılar! Ülkenin bölünmesi gereken her şeyi yaptılar! Doğru, Vatanseverler konuşur, AKP yapar!”

ÜLKEYİ VE SİZLERİ NE HALE GETİRDİĞİNİ UNUTMAYIN

Biz dürüst olun, hakkı hukuku gözetin, kendi cebinizi değil milletin refahını düşünün dedikçe onlar çaldılar, çırptılar, ayakkabı kutularına doldurdular, hesaptaki milyonları yarım saatte sıfırladılar, kendilerine saraylar yaptılar! Doğru, Milletinden başka düşüncesi olmayan Ülkücüler konuşur, AKP yapar!” Biz milli olun dedik... Vatanın, milletin malına mülküne sahip çıkın dedik... Ama onlar sattılar. Ülkede toprak, kurum, kuruluş ne varsa sattılar! Doğru, Milletin olana sahip çıkanlar konuşur, AKP yapar!” Sevgili garip gelmiş, kendi kaderine küsmüş öksüz ve yetim kalmış Kırıkkaleli Hemşerilerim, 7 Haziran'da sandık başına gittiğinizde AKP'nin ülkemizi ve sizleri ne hale getirdiğini unutmayın. ”

HER ÖĞRENCİYE BARINMA VE 10 BİN TL KUPON

Devlet Bey'in, MHP'nin sözü:  Hastaneler tam gün çalışacak. Öğretmen kardeşlerimize 3600 ek gösterge verilecek. Asgari ücret 1400 TL olacak. Emeklilerimize yılda iki defa 1400 TL İkramiye verilecek. Polisimizin ek göstergesi 3600 olacak. Mazot çiftçiye 1.75 TL olacak. Evi olmayan muhtaç ailelere 250 TL Kira yardımı yapılacak. Hayvan üretici girdilerinde KDV yüzde 1 olacak. Her öğrenciye barınma, 10 Bin TL Yükseköğretim kuponu verilecek. Hilal Kart ile fakir ve muhtaç her vatandaşımıza 700 TL verilecek. Evlenen gençlere 10 Bin TL Faizsiz 2 Yıl ödemeli evlilik kredisi verilecek. Elektrikte (200 KW altında) % 75 İndirim. Kaçak-Kayıp parası alınmayacak. İşsiz ve geliri olmayan gençler ailelerinin Sağlık Sigortasından faydalanacak. Unutma bunlar Devlet'in sözü, MHP'nin sözüdür.  Vur mührünü MHP'ye geleceğini de çaldırma. ”



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız