Bizim de dikili fidanımız oldu

Bizim de dikili fidanımız oldu

Bizim de dikili fidanımız oldu

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI İLE ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞINCA YÜRÜTÜLEN GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ” KAPSAMINDA KIRIKKALE'DE OLUŞTURULAN "BEREKET ORMANI"NA FİDAN DİKEN KIRIKKALE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ DUYGULARINI BÖYLE DİLE GETİRDİ:

Bizim de dikili fidanımız oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında Kırıkkale'de oluşturulan Bereket Ormanı”na fidan dikme törenine Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri de katıldı. Kırıkkale'nin yeşil bir dokuya bürünmesi için katkıda bulunmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden öğrenciler, Bizim de dikili fidanımız oldu. Çok mutluyuz” dediler.

1 MİLYON FİDAN

81 ilde yürütülen Gönül Elçileri Projesi” kapsamında, Kırıkkale'de oluşturulan Bereket Ormanı”na yaklaşık bin fidan dikildi. Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Pazarcık köyü mevkiindeki fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, proje kapsamında bugün bin fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi. Gelecek nesillerin dikilen fidanları, yeşil alanları gördüğünde, kendilerine teşekkür edeceklerini aktaran Kolat,  "Ağaç ve orman son derece önemlidir. Kırıkkale`de de ormanlık alanları her geçen gün çoğaltıyoruz. Ortalama yılda 1 milyon civarında fidan dikiyoruz. Nasıl güvenlik konuları sadece güvenlik birimlerine bırakılmıyorsa eğitim konuları sadece eğitimcilere kalmıyorsa sağlık konuları da sağlık birimlerine kalmıyorsa ağaçları da sadece orman işletmelerine bırakmayacağız. Ağaçları seveceğiz, onlara sahip çıkacağız ve koruyacağız. Ağaçları seversek, vatanımızı ve geleceğimizi sevmiş olacağız"dedi.

KIRIKKALE MESLEK LİSESİ DE KATILDI

Törene kalabalık bir öğrenci ve öğretmen topluluğuyla katılan Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Erol Tuğ da, bu projenin önemli bir proje olduğunu hatırlatarak, "Vatan toprağını dünyanın en yaşanabilir en kaliteli topraklar haline getirebilmek, bizden önceki nesillerin mirasına yakışır bir davranıştır, bizden sonraki gelecek kuşaklara bırakmak zorunda olduğumuz bir mirastır. Ülke topraklarındaki erozyonun engellenmesi, topraklarımızın verimli hale gelmesi, oksijen kalitesini artırmak için ağaçlandırma gereği açıktır. Topraklarımızın doğal afetlere karşı korunması da bir vatan savunması şeklidir. Bu tür çalışmalarda emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü