Bizim iktidarımızda halk zengin olacak

Bizim iktidarımızda halk zengin olacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzlukları ayyuka çıkmış olan iktidarın devrileceğini ve halkın iktidar olacağını söyledi. AK Parti iktidarında Bakan oğullarının yandaş medya ve işadamlarının zengin olduğunu belirten Kılıçdaroğlu Bizim iktidarım

AK PARTİ HALKA HESAP VERECEK

Kılıçdaroğlu partisinin Kırıkkale`de düzenlediği mitingde konuştu. Kırıkkale Cumhuriyet Meydan`ında "Başbakan Kemal" sloganlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, “O da olacak inşallah. Bu ülkeye temiz siyaset getireceğiz. Bu ülkede kul hakkı yiyenleri sandıkta devireceğiz” dedi.17 Aralık operasyonunda ülkenin milli sermayelerini çalan AK Parti’nin, halka hesap vermesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, 30 Mart’ın hesap tarihi olduğunu bildirdi. Siyasette zenginleşmeyeceğinin sözünü veren Kılıçdaroğlu, halkın zenginleşeceğini belirterek, “Bugüne kadar hep kul hakkı yiyenlerle mücadele ettim, etmeye de devam edeceğim” diye konuştu.  

 

ERDOĞAN NAMUSLU BİR ADAMSA YÜREĞİ VARSA

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu üzerinden Başbakan Erdoğan`a sert sözlerle yüklenen Kılıçdaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir hükümetin bir devleti soyduğunu gördük. Dünyada hangi başbakanın oğlunun evinde 30 milyon avro, yani 90 milyar nakit para olur? Diyor ki "bunlar montaj`. "Montajsa TİB`in kayıtlarını yayınla`, dedim. Yayınladı mı? Eğer Erdoğan namuslu bir adamsa, "bana iftira atıyorlar` diyorsa o kayıtları yayınlasın, defalarca çağrı yaptım. Niye yayınlamıyor çünkü tamamı doğru ben de biliyorum o da biliyor. 18 Nisan 2013, MİT başbakanın önünde 3 sayfalı bir rapor bırakıyor. Burada diyor ki "Rıza Sarraf diye bir iş adamı var, senin bakanlarınla yakın ilişki için, eğer bunlar duyulursa hükümet ciddi zarar görür`. Eğer yüreği varsa namuslu adamsa inkar eder mi etmez mi görürüz. Bugüne kadar inkar etmedi. Hiçbir bakana bir şey yapmadı çünkü işin başında o vardı” diye konuştu.

 

BAKAN OĞULLARI PARALARI YİYOR

Rıza Sarraf`ın 4 bakanı parayla satın aldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Yürüttükleri paranın miktarı, benim rakamların değil, şu anda TBMM`de bekleyen üstü kapatılmaya çalışılan savcılığın iddianamesinde yazıyor. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, rüşvet olarak 700 milyarlık kol saatini alan adam, 28 seferde 52 milyon dolarlık rüşvet almış. İçişleri Bakanı, hani şu Rıza Sarraf`a "Seni kimse takip edemez, senin önüne yatarım ben` diyor. Sen kimsin ya, kimsin sen. Bu da 10 defada 10 milyon dolar götürmüş. En ufağını da Egemen Bağış Hani şu, Allah`ın kelamıyla dalga geçe adam. Hani "Bakara, Makara` deyip Kur`an ayetiyle dalga geçen, "Her Cuma bir ayet sallıyorum` diyen adam. Bu adam da 3 seferde 1,5 milyon dolar götürmüş. Bunların hepsi doğru neden, "Mal varlığınızı açıklayın` diyorum, açıklayamıyorlar” dedi.

 

İKTİDARI ÖDÜLLENDİRMEYİN

Kırıkkale`nin her seferinde iktidarı ödüllendirdiği, iktidara oy verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Kırıkkalelileri çantada keklik gördü, "sırtına binip gezsen bile bana oy verirler` dedi. Ensenize vurdu, ağzınızdan lokmayı aldı. (Başbakan Erdoğan) 4 Mart`ta Kırıkkale`ye geliyor, işsizlik var, emekliler şehri bir laf bile etmiyor. Şimdi sizin söz söyleme hakkınız var, ayın 30`unda sandığa gideceksiniz hesabını soracaksınız" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Kırıkkale`nin nüfusunun 106 bin düştüğünü ve kentte 53 bin emeklinin bulunduğunu ifade ederek, "Emeklilere sesleniyorum, aldığınız emekli aylığıyla geçinebiliyor musunuz. 247 katrilyonu götüren adamlar emeklinin halini düşünüyorlar mı? Çocuklarımız ölüyor, o çocukların ölümüne değil, "yazık oldu seramiklere` diyor. Böyle bir anlayış olabilir mi?" dedi.

 

TAŞERON İŞÇİLER MAAŞ ALAMIYOR

Taşeron işçilerin 8 aydır maaş alamadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bu nasıl belediye` sormayacak mısınız? Kırıkkale Belediyesinin ne kadar borcu, ne kadar geliri var biliyor musunuz? O zaman yapacağımız bir şey var, sizden topladığı vergilerin hesabını vermeyen bir belediyeye hesabını sandıkta soracağız" diye konuştu. Bu sırada, "Tayyip sana güle güle" sloganları atılırken, Kılıçdaroğlu da "Onu yolcu edeceğiz" karşılığını verdi.

 

ÇİFTÇİYE MAZOT 1,5 LİRA

Çiftçiye mazotun litresini 1,5 liradan vereceklerini, Aile Sigortasını getireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bana diyorlar ki "parayı nereden bulacaksın`. Ülkede para var ama ülkede namuslu siyasetçi az. Sorunumuz da o zaten. Götürdükleri paranın miktarı 247 milyar, eski parayla 247 katrilyon”  diye konuştu.

 

KIRIKKALE’DE TOPLU TAŞIMA YOK

Kırıkkale`de toplu taşıma olmadığın belirten Kılıçdaroğlu, "Hiç Kırıkkaleli kendisine sormadı mı, 81 ilden sadece burada yok. Deniz feneri olayını hatırlıyorsunuz değil mi. Köstebek bir belediye başkanı önceden telefon ediyor, "polis arama yapacak aman ha dikkatli olun` diye. Hırsıza önceden haber verilir mi? Unutmayın Kırıkkalelileri, 17 Aralık Şeb-i Arus`dur. 17 Aralık demokrasi tarihimiz açısından da çok önemlidir. 17 Aralık`ta bu hükümetin Türkiye Cumhuriyeti`ni soyduğunu gördük. Artık bu kapatılamaz, inkar edilemez. Balık baştan kokar, baştaki görürse bakan da, genel müdür de götürür. Birisi ayakkabı kutusunda, birisi çikolata kutusunda, birisi torbalarla, birisi sandık sandık, kasa kasa götürüyor" ifadelerini kullandı.

 

HELALDEN YANA OY KULLANIN

Vatandaşlara sandıkta "helalden yana oy kullanın" çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:“Adalet ve Kalkınma Partisi`ne oy veren değerli yurttaşlarıma sesleniyorum, demokrasinin önünü açın, temiz siyasetin, ahlaklı siyasetin önünü açın. Ahlak bütün dinlerin, inançların ortak paydasıdır. Hep beraber güzel, beraber yaşadığımız, barış içinde yaşayacağımız bir Türkiye`yi inşa edeceğiz. Sizden bunun güvencesini istiyorum. Barkasında bizi izleyen saygıdeğer yurttaşlarım, sizlere sesleniyorum. Siz de ayın 30`unda sandığa gideceksiniz. Temiz siyasetten yana, Türkiye`den yana, bayraktan yana, şehitlerimizden, Türkiye Cumhuriyetinden yana oy kullanın. Hırsızlıklarını ortaya çıkardılar diye, polisleri, savcıları, polis amirlerini, hakimleri sürdüler, "yolsuzluğumuz öğrenilmesin` diye. Bütün dünya biliyor, herkesi biliyor. Başımızda bir çete var ve kendi çıkarları için çalışıyor. Bu ülkenin işsizliği için ne yaptılar, bu ülkenin esnafı için, çiftçisi için en yaptılar? Köşeyi döndüler, 7 sülalelerini zengin ettiler. Artık "yeter` demeyecek misiniz? O nedenle söylüyorum, değiştireceğiz.”

 

KAPATILAN BELEDİYELER REFERANDUM

Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Yasasıyla kapatılan belediyeler için de referandum sözü verdi. CHP Lideri, "Kapatılan belediyeleri istiyoruz` diyorsunuz. Hiç endişeniz olmasın, CHP iktidarında kapatılan belediyelerin tamamını, referandum yapacağız, halk istiyorsa açacağız. Halk istemiyorsa kapatacağız. Halkın görüşünü alacağız. Her uygulamada bunu yapacağız. Hepiniz seviyorum ve hepinize inanıyorum. Bu ülkenin yüksek irfanına güveniyorum" diye konuştu. Kılıçdaroğlu`nun konuşmasının ardından, CHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Eroğlu ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımı yapıldı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız