Bizim için cami kadar Cem evi de kutsaldır

Bizim için cami kadar Cem evi de kutsaldır

Alevi dedesi, Kırıkkale Kuyumcular Derneği Başkanı Rıza Ulusoy son günlerde ulusal medyada ve gazetelerde alevi-sunni tartışması cem evleri ve ibadethaneler ile ilgili haberleri eleştirerek toplum ve kişilerin ibadet yerini kendisi belirlemesi kadar doğal

Alevi dedesi Rıza Ulusoy son zamanlarda alevi, sürni meselesi ve cem evleri ile ilgili tartışmaları eleştirdi Ulusoy;


KİMSEYİ İBADETİNDEN ÖTÜRÜ YARGILAMAYIZ
Alevi dedesi Rıza Ulusoy son günlerde bu konuların sıkça gündeme getirilerek alevi sunni meselesi yaratılmaya çalışıldığını söyledi. Ulusoy kimsenin ibadetini kimsenin sorgulamaya hakkının olmadığını da belirterek konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu iadelere yer verdi. ?Son günlerde gerek basında ve gerekse Televizyon Programlarında Ülkeyi karıştıracak bir takım kendini bilmezler Alevi sünni meselesini veya Cem evlerinin yasal statülerini gündeme taşıyarak cem evlerine yasal statü verilmiş gibi yansıtılmakta. Alevilerin ibadetlerinde camilermiş gibi fikirler üretilmektedir. Bir insanın veya bir toplumun ibadet yerini tayin etmesi kadar doğal bir sey olamaz. Alevi toplumu vardır. İbadet yeride Cem evidir. Bizim için camide kutsal bir mekandır. İsteyen ibadetini camide yapar,isteyen Gem evinde yapar. Yeterki Ulusun huzuru ve mutluluğuna gölge düşürülmesin. Yeterki Vatanın bölünmez bütünlüğüne ihanet edilmesin?

KENDİNİ BİLMEZLER CEM İBADETİNE DİL UZATIR
?Elbette kendini bilmez densizler cem ibadeti yok diyecekler. Çünkü Gemde aklattığın varsa güldür, döktüğün varsa doldur,incittiğin varsa güldür kuralı geçedlidir. Cem evine hırsız,yolsuz,katil ve düşkün giremez. Elbette bunlara meyilli olanlar Gem ibadetini kabullenemez. Cem ibadeti sevgidir,cem ibadeti saygıdır, cem ibadeti kendine zor geleni başkasına yapmamaktır. Cem ibadeti yargılamadır, sorgulamadır. Cem ibadeti kadın erkek eşitliğidir. Keyfi olarak esini boşayan,yalancı şahitlik yapan, vergi ve askerlik gibi vatan borcunu ödemeyen kimseler cem evine giremezler.
Bu durumlara meyilli insanlar elbette Cem evinde Cem ibadetinde yok diyecekler. Biz hiç kimsenin dini ibadetine de ibadetinin şekline de dil uzatıp onu yargılayacak kadar ne cahiliz ve nede yobazız tek yargılayıcı Cenabi Allahtır. Cem ibadeti aklidir,cem ibadeti ahlakidir. Gem ibadeti insanidir.Bin defa mazlum olsak bir defa zalim olmayız.Tüm yaratılanları severiz yaratandan ötürü?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ