Bizim sevdamız var o da Kırıkkale sevdası

Bizim sevdamız var o da Kırıkkale sevdası

BİZİM SEVDAMIZ TÜRKİYE VE KIRIKKALE SEVDASI

Bizim sevdamız var o da Kırıkkale sevdası

CHP Milletvekili adayı Avukat Hasan Biçer seçim çalışmalarının son gününde adaylığı siyasetle ilgili düşünceleri ve CHP´nin vaatleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Biçer ?Bizim aşkla falan işimiz olmaz, bizim tek sevdamız olur oda Türkiye sevdası? dedi.

BİZİM SEVDAMIZ TÜRKİYE VE KIRIKKALE SEVDASI

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili adayı Avukat Hasan Biçer yaklaşık bir aylık seçim çalışmalarının son gününde önemli açıklamalarda bulurdu. Bir aydan bu yana saha çalışması yaptığını anlatan Biçer bu süreçte Kırıkkale´nin gerçekten sahipsizliğini daha iyi anladığını söyledi. Kırıkkale´de zamanın el verdiği ölçüde ulaşabildiği tüm mahalle ve ilçeler ile köylere ulaştığını anlatan Biçer insanların CHP´ye yüzünü dönmüş olduğunu, insanların çaresizlik içinde kaymış olduklarını gördüğünü söyledi, Biçer ?Biz CHP olarak milletimizin beklentilerini karşılamak ve ülkemizin içinde bulunduğu kaos ortamından bir an önce kurtarılması için çalışacağız? dedi.

MEMLEKETİME HİZMET ETMEK ÖNCELİKLİ BORCUM

Avukat Hasan Biçer niçin Milletvekili adayı olduğu konusunda ise okul döneminden bu yana zaman zaman aktif görevlerde bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisinin çeşitli kademelerinde göre aldığını bu süreçte her zaman bu memlekete bir şeyler vermenin düşüncesinde olduğunu belirterek bugün bu zamanın geldiği için Milletvekili adaylığı için müracaat etiğini ve partinin ilgili organlarının da teveccühü ile bu görevi üslendiğini ifade etti. Kırşehirli mütevazı bir ailenin bir bireyi olarak Kırıkkale´de serbest avukatlık yaptığını anlatan Biçer bu ülkeye bu memlekete bir borcunun olduğunu düşündüğü için Meclise gitmek istediğini belirtti. Ailenin beş erkek evladından en büyüğü olduğunu anlatan biçer diğer kardeşlerinden birinin makine mühendisi, bir diğerinin subay ve en küçük kardeşinin ise öğretmen olduğunu belirten Biçer babasının emekli, annesinin ise ev hanımı olduğunu söyledi.

KIRIKKALE BENİM ÖNCELİKLİ MEMLEKETİM

Ailesinin Kırşehir´in Kaman ilçesine bağlı Seyfili köyünden olduğunu belirten Hasan Biçer beş erkek çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olarak yaşam şartlarının ne kadar sor olduğunu yaşayarak gördüğünü anlatan Hasan Biçer okul hayatında başladığı siyasetten hiçbir zaman kopmadığını söyledi. Okul hayatının sonunda Kırıkkale´de serbest avukatlık yaptığını bir kez daha tekrarlayan Biçer yaşantısının tamamını burada geçirdiğini, ekmeğini de burada kazandığını belirterek yıllardır ilerlemek yerini her alanda geriye giden Kırıkkale´ye borcunu ödemek için aday olduğunu söyledi. Kırıkkale´nin kendisi için çok şey ifade ettiğini belirten Hasan Biçer evli ve iki evladı olduğunu kaydetti.

GÖREV BENİM İÇİN ŞEREFTİR OY BENİM İÇİN NAMUSTUR

Bu memleketin ekmeğini yediği için, suyunu içtiği için kısacası varlığını bu memlekete borçlu olduğunu belirten Hasan Biçer bu millet kendisine bu görevi verirse bunu bir onur, bir şeref kabul etmek durumunda olduğunu söyledi. Çünkü bu milletin bir oyunun namus olduğunu kaydeden Hasan Biçer Kırıkkale´nin yıllar önceki durumundan bugün hiçbir değişiklik olmadığını söyledi. 13 yıllık AK Parti hükümetlerinin bu memlekete hiçbir şey kazandırmadığını belirterek ?Biz CHP olarak 7 Haziran seçimlerinde açıkladığımız ve bugünde aynı noktada durduğumuz seçim beyannamemizin arkasındayız. Öncelikle emeklilerimiz ile çalışanlarımızın ekonomik durumlarıyla ilgili vaatlerimizi aynen uygulayacağız? dedi.    

BİZİM ÖNCELİĞİMİZ GENÇLER OLACAK

CHP Kırıkkale Milletvekili adayı Hasan Biçer öncelikle Kırıkkale gençliğinin Türkiye ortalamasında aynı sorunlarla baş başa olduğunu belirterek "Büyüklerin kabahatlerinin faturasını gençler ödediği için, gençler diyoruz. Onların hatalarının faturasını gençler ödediler. Bugün ülkemizin nüfusunun yarısı gençlerden oluşuyor. Gençlerin önünde en ciddi sorun olarak işsizlik duruyor. Şunu merak ediyorum. 13 yıldır iktidarda olanlar gençlerin hangi sorununu çözdüler? Gençlere üvey evlat muamelesi çektiler. Hiçbir sorunlarını çözmediler. Gence sen sus, senin konuşma hakkın yok; dediler. Oysa o, dünyayı daha iyi görüyor ve sorguluyordu. O nedenle biz, gençleri baş tacı yapacağız. Gençleri bu ülkenin umudu olma yanında ortağı yapacağız. Siyasette de ekonomide de hayatın her tarafında ortağı yapacağız" dedi.

İŞ GARANTİLİ EĞİTİM YAPACAĞIZ
CHP´nin gençlere iş garantili eğitim vadettiğini anlatan Biçer "İş garantili eğitim yapacağız. Bütün Organize Sanayi Bölgelerinde yatılı meslek liseleri olacak. Üçüncü sınıftan itibaren fabrikada stajlarını yapacaklar. Mezun oldukları gün, gençlerin işi hazır olacak. Böylece sanayinin beklediği ara eleman ihtiyacını hiçbir sınava girmeden, mezun olunduğu gün fabrikada çalışarak bunu gerçekleştirilecek." diye konuştu.

"TAŞERON İŞÇİLERİNİN TAMAMI KADRO ALACAK"

Partisinin gençlere yönelik vaatlerini anlatan Hasan Biçer "800 bin taşeron işçisi var. Bunların yüzde 80´i genç. İş güvenceleri yok. Ömür boyu asgari ücrete mahkum. Sözümün kapı gibi arkasındayım. Taşeron işçilerinin tamamı kadro alacak. Tamamının sosyal güvenliği olacak. Tamamı sendikal hakka kavuşacak" dedi.

ASGARİ ÜCRET NET BİN 500 LİRA OLACAK

Asgari ücret konusunda ise "İşçilerin şu anda yüzde 80´i asgari ücretle çalışıyor. Şu anda mevcut asgari ücretle çalışanların yüzde 80´i genç. Bin lira 54 kuruşa çalışıyorlar. Sözüm söz, asgari ücret CHP iktidarında, net bin 500 lira olacak."


LİSEKART UYGULAMASI GETİRECEĞİZ

Hasan Biçer CHP´nin Lise Kart konusunda ise şöyle konuştu "Yeni bir uygulama getireceğiz. Lisekart. Aile sigortası kapsamında lise öğrencileri, son sınıf öğrencilerine okul harcamalarını karşılamaları için lisekart uygulaması getireceğiz. Hiçbir harcama yapmayacak. Tamamını sosyal devlet karşılayacak"

İKİNCİ ÖĞRENİMDE HARÇLAR KALDIRILACAK

Atama bekleyen öğretmenler ile ilgili ise "Atama bekleyen öğretmenler, sizi çocuklarınızla yan yana getireceğiz. Öğretmenler, öğrenciler bir araya gelecekler. İkinci öğrenimde harçlarınız var. O harçları da kaldıracağız. Eğitimi parasız yapacağız. Gençler için düşündüğümüz her şey ülkenin geleceği için düşündüklerimizdir. Aldığımız her kararda sizin yolunuzu, önünüzü açmak istiyoruz" dedi.

İMAM HATİPLERİ KAPATMA DÜŞÜNCEMİZ ASLA YOK

CHP´nin İmam Hatip Okullarını kapatma gibi bir düşüncesinin asla olmadığını vurgulayan Biçer, "Özellikle bir kesimin beklediği, zaman zaman bize suçlama olarak yöneltilen, imam hatipler. Hep bize diyorlar ki, CHP gelecek İmam Hatip Okullarını kapatacak. Hayatımda duyduğum en büyük iftiralardan birisidir. Hiç kimse şunu unutmasın, imam hatipleri açan parti CHP´dir. Orada okuyan çocuklar, bizim çocuklarımız. O çocuklarımızın da eğitimini kaliteli, nitelikli almasını isteriz. Oradaki öğretmenlerin de toplumun lideri olmasını isteriz" dedi.

KAMUDA TAŞERON İŞÇİLİĞE SON VERİLECEK

CHP iktidarının ilk 100 gününde neler yapılacağını açıklayan Biçer, "Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer maaş ikramiye verilmesinin yasasını çıkaracağız. Aile Sigortası Kanunu TBMM´den çıkacak. Hiçbir ailenin geliri 720 liradan az olmayacak. Kamuda taşeron işçiliğe son verilecek, mevcut taşeron işçiler kadroya alınacak. Kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarında faizlerin en az yüzde 80´inin silinmesine dönük düzenleme yapılacak. Siyasi Ahlak Yasası çıkacağız. TBMM´de Kesin Hesap Komisyonu kuracağız. Siyasiler vatandaştan topladığı her kuruşun hesabını verecekler. Passolig uygulaması kalkacağız. Her gencimiz maçlara istediği gibi girecek. Üniversitede okurken aldıkları krediler dolayısıyla iş buluncaya kadar kredi takiplerini sonlandıracağız ve bunların faizlerini sileceğiz" ifadelerini kullandı.

"ASGARİ ÜCRETİ NET BİN 500 LİRA YAPACAĞIZ"

CHP iktidarının ilk bir yılında yapılacak çalışmalara da değinen Hasan Biçer "Çiftçiye mazotu 1 lira 80 kuruştan vereceğiz. Asgari ücreti net bin 500 lira yapacağız. Esnafın emekli aylığından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi kaldırılacağız. Yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız. Bir yıl içinde üniversite öğrencilerinin yurt sorunu çözeceğiz. Teşvik sistemini değişeceğiz. Vergi ve sigorta prim borcu olmayan KOBİ´lere, ödedikleri vergi ve sigorta primi kadar sıfır faizli kredi açacağız. Vahidi fiyat uygulamasını kaldıracağız. Orman köylüsü sigortalı çalışacaklar" dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız