Bizim için şimdi Ensar olma vakti

Bizim için şimdi Ensar olma vakti

Kutlu Doğum Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Nur Camii Konferans Salonunda kadınlara yönelik ?İslam´ın Getirdiği Vahdet ve Tevhid? konulu bir konferans gerçekleştirildi.

NUR CAMİİ KONFERANS SALONUNDA KADINLARA YÖNELİK KONFERS

KUR´AN TİLAVETİ İLE BAŞLADI

Kur´an tilaveti ve din görevlilerinin sala okumasıyla başlayan programa Kırıkkale Valisi Ali Kolat´ın eşi İlksen Kolat, protokol eşleri, Kur´an Kursu öğreticileri ve öğrencileri ile davetliler katıldı. Konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü, bu seneki kutlu doğum haftasının ana temasını hatırlattı ve konunun seçiminde tam bir isabet olduğunu belirtti.

İSLAMIN GETİRDİĞİ TEVHİT VE VAHDET ANLAYIŞI
Doç. Dr. Ülfet Görgülü ?İslam´ın getirdiği Tevhid ve Vahdet Anlayışı? konulu konferansında özetle şöyle konuştu ?Dini için, evlerini barklarını ve herşeyini terkeden muhacirlere karşı, temel ihtiyaçlarını karşılayabilene kadar herşeyini paylaşan ensar tevhidin ve kardeşliğin en güzel örneğini gösterdiler ve ayette ?Allah onlardan razı oldu, onlar da Allah´tan? iltifatını kazandılar.?

BUGÜNDE EVLERİNİ TERK ETMEK ZORUNDA OLANLAR VAR
?Bugün de evlerini terk etmek zorunda kalan muhacirler var ve bizim için de ensar olma zamanıdır şimdi. Rızkı veren Allah değil midir? Nasıl olur ki bir Cuma günü Kur´an okuma üzere bir araya gelen hanımlar mültecilere yapılan yardımlar için ?haram olsun bizden onlara gidenler? diyebilirler. Halbuki Allah Kur´an´da ?O (mü´minler ki) kendilerine verilen rızıklardan infak ederler? buyurmaktadır. Kelime-i tevhidde önce ilahların reddedilmesi vardır. Büyüklerimizin de ?önce inkâr, sonra ikrar? diye ifade ettikleri mana ile ?La ilahe? derken bütün ilahlar reddedilir. ?illallah? dediğimiz zaman da ilah olarak sadece Allah´ın olduğunu ifade ederiz.

Reddedilmesi gereken ilahlar denildiği zaman sadece putlar ya da firavunlar anlaşılmamalıdır. 55 senelik ömründe çok kitaplar yazmış olan ve büyük ilim sahibi İmam-ı Gazali, ?herkesin içinde bir Ene Rabbukumul a´la vardır? diye ifade etmektedir. Ayette de ?Nefsini ilah edineni gördün mü?? buyurulmaktadır. Bizim reddetmemiz gereken böyle ilahlar varken bize ne o zamanki Kâbe´de bulunan putlardan.?Hadis-i Şerifte ?İmanınızı La ilahe illallah ile yenileyiniz? buyurulmaktadır. Hiç düşündük mü, iman neden yenilenmesi gerekir?

HAYATIMIZ DEVAMLI DEĞİŞİYOR
?Hayatımız devamlı değişiyor, yenileniyor; dışardan devamlı bir şeyler alıyoruz. Bir bilgisayara verilerin yüklenmesi gibi yükleniyoruz. Bu değişim ve yüklenmelere karşı vücudumuzun ve kalbimizin bozulmaması, fesat olmaması ve yeni gelen malumatımızı nurlandırmamız için imanımızı zararlılara karşı muhafaza etme ve faydalıları da yenileme ve yeniden düzenleme ihtiyacı hâsıl oluyor. Bu da ?La ilahe illallah? kelime-i tevhidini söylemek ve anlamakla olur.?

YARIŞMA BİRİNCİLERİNE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Programın sonunda Kutlu Doğum Haftasında düzenlenen Kur´an Kursu Öğrencileri Arası Sevgili Peygamberim Bilgi Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve öğreticilerine ödülleri verildi.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız