Bizi Enflasyona Mahkûm etmeyin

Bizi Enflasyona Mahkûm etmeyin

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Basri Keskin günlük 81 kuruşa tekâmül eden zammın enflasyona göre ayarlanmasının eleştirerek Emekliyi enflasyona mahkûm etmeyin” dedi.

BİZİ ENFLASYONA MAHKÛM ETMEYİN

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşına yüzde 2,32 oranında, 23 lira zam yapılması emeklilerin tepkisini çekti. Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin düzenlediği basın toplantısında günlük 81 kuruşa tekâmül eden zammı değerlendirdi. Zammın enflasyon oranına göre düzenlenmesine tepki gösteren Keskin “Emekliyi enflasyona mahkûm etmeyin” dedi.

ENFLASYON VEKİLLERE GEÇERLİ DEĞİL Mİ?

Enflasyona göre yapılan zammı gerekirse iade edeceklerini belirten Basri Keskin, hükümete “Bu enflasyon Milletvekillerine geçerli değil mi?” diye sordu. Keskin açıklamasında Kendileri 2015 yılı için bir emeklinin almış olduğu bir aylık bin lira karşılığında zam almaktadırlar. Bu dengesiz durumun halkımızın ve emeklilerimizin bu feryatlarına takdirine bırakıyoruz. Bize günlük 81 kuruşluk zammı reva görülürken yargı mensuplarına bin 155 lira zam verilmesi hangi mantıkla izah edilebilir?” dedi.

ARTIK FERYATLARIMIZI DUYUN

Maaş zamlarını, enflasyona endeksleyen Parlamento’nun emeklilerin feryatlarını duyması gerektiğini ifade eden Basri Keskin, yüzdeli zamların emekliler arasındaki makasın açılmasına ve haksızlığın giderek artmasına sebep olduğunu kaydetti. Keskin, “Enflasyon sepetinde, emeklinin yaşam alanına girmeyen birçok kalem malzemeyle yapılan hesaplamalar bizim gerçeğimizi yansıtmamaktadır. TÜİK emekliler için bir geçim endeksi oluşturmalı ve hesaplamalarını bu endeks üzerinden yapmalıdır” diye konuştu.

ANAYASAMIZIN EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI

Emekliler Derneği Başkanı Basri Keskin bu uygulamanın mutlaka eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Elbette bu tablo kabul edilemez. Anayasamızın eşitlik ilkesine aykırı. Sınıflar arasında ayrım yapılması ve farklı uygulamalar kabul edilir bir durum değildir. Hükümetimizden beklentimiz emeklilerimize ülke standardında pay vererek adaletli bir paylaşım yapmasıdır. Memur emeklisine toplu sözleşme ile sağlanan zamlar dönem sonunda enflasyon farkı ile işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de aynen uygulanmalıdır. Son sözümüz emekliler olarak 2.33’lük zam karşılığı olan günlük 81 kuruşu devletimize hibe ediyoruz.”



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı