Bize ne elin Suriyelisinden!

Bize ne elin Suriyelisinden!

KARAYOL BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NU GENÇLERE ŞİKAYET ETTİ

MHP'Lİ KARAYOL, SURİYELİLERİ SINAVSIZ ÜNİVERSİTELERE YERLEŞTİRECEĞİZ, ÇALIŞMA İZNİ ÇIKARTACAĞIZ” DİYEN BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NU GENÇLERE ŞİKAYET ETTİ

Bize ne elin Suriyelisinden!

MHP'li adaylar önce Celal Bayar Parkı'nda gençlerin sıkıntılarını dinlediler, daha sonra Kazmaca Köyü'nde Hıdırellez Şenlikleri'ne katıldılar. MHP'li aday Merih Karayol, Suriyelileri sınavsız üniversitelere yerleştirmeye ve çalışma izni çıkarmaya hazırlanan iktidarı gençlere şikayet etti. Karayol, Benim vatandaşım aç ve işsizken, gencim üniversiteye yerleşemezken, bize ne elin Suriyelisinden” dedi.

BİR YILI HEBA OLUYOR

MHP Kırıkkale Milletvekili adayları Seyit Ahmet Göçer, Av. Halil Öztürk ve Merih Karayol eşleri ile birlikte Hıdırellez'i kutlamak için Celal Bayar Parkı'na gelen Kırıkkalelilerle buluştular. Halk, kendilerini dinlemeye gelen MHP'lilere özellikle pahalılıktan ve işsizlikten yakındılar. Piknik alanında ilk kez oy kullanacağını ve tercihinin AK Parti olacağını ifade eden gençle sohbet eden Merih Karayol, gencin üniversiteye hazırlandığını söylemesinin ardından, Üniversite sınavlarında her geçen sene sorular daha da zorlaşıyor ve ülkemizde sınava giren öğrencilerin yaklaşık yüzde 40 herhangi bir bölüme yerleşemiyor. Bir yılı heba oluyor” dedi. 

EVİNE EKMEK GÖTÜREMEMEK ÇOK ACI

Karayol şöyle devam etti: Sizin oy vermek istediğiniz AKP hükümeti bizim gençlerimize sahip çıkacağına Suriyelilere sahip çıkıyor. Bakın Başbakan, ‘Suriye'den gelen gençleri sınavsız üniversitelere yerleştireceğiz' diyor, hatta sözlerinin devamında ‘Suriyelilere çalışma izni çıkartacağız, onlara iş vereceğiz' diyor. Şimdi soruyoruz sizlere gençler evinizde ağabeyi, babası işsiz olan var mı? Mutlaka vardır. İşsizlik o kadar zor ki, hele hele evli olup çoluk çocuğu olup akşam eve giderken ona bir şey alamamak, evinde yiyecek ekmeğe muhtaç olmak, çocuğunun ilacını, okul ihtiyaçlarını karşılayamamak o kadar acı ki! Benim vatandaşım aç iken, çaresiz iken, bize ne elin Suriyelisinden.  Önce biz kendi öğrencilerimizi yerleştirelim üniversitelere, önce biz kendi işsizlerimizi yerleştirelim işe.”

ZENGİN ARAPLAR UMURSAMIYORLAR

Katar ve Dubai'de uzun süre kaldığını ve çalıştığını sözlerine ekleyen Karayol, Bu ülkeler şu anda dünyanın en zengin devletleri arasındadır. Ne yazık ki bunlar da Arap, biliyorsunuz ki Suriyeliler de, Mısır da Arap ama onların hiç umarlarında değiller. Hiç düşünmüyorlar ve hiçbir yardımda bulunmadılar o çaresiz insanlara” dedi.

İLK OYUM MHP'YE

Bu sırada ilk oyunu kullanacağını ve tercihini AK Parti'den yana kullanacağını ifade eden genç Karayol'un sözünü keserek hem adaylara hem de arkadaşlarına MHP'ye oy vereceği yönünde söz verdi. İsmini söylemeyen genç, Biz bunları bilmiyorduk, elbette bir Suriyelinin üniversiteye sınavsız yerleştirilmesine karşıyım. O girerse ben ve bir başka arkadaşımız dışarıda kalacak. Size söz veriyorum ilk oyum MHP'ye olacak, hatta yemin ediyorum ilk oyumu MHP'ye vereceğim” dedi.

MUHTARA KURAN-I KERİM HEDİYE ETTİLER

MHP'li adaylar Celal Bayar Parkı gezisinin ardından Kazmaca Köyü'ndeki Hıdırellez Şenlikleri'ne katıldılar. Kazmaca halkı MHP'lilere yakın ilgi gösterdi. MHP'liler Kazmaca Muhtarlığına Türk Bayrağı'na sarılı Kuran-ı Kerim hediye ettiler.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız