Bize acımayın, kurallara uyun

Bize acımayın, kurallara uyun

Dünya Engelliler Günü, engellilerin dağlar gibi birikmiş sorunları ile birlikte kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında yine sorunlar masaya yatırılacak ertesi gün unutulacak. Görme engelli Coşkun Günay sorunları bir yana kurallara uyulmadığı için yaşamlarının

ÇÖZÜLMEYEN SORUNLAR BİRİKİYOR

3 Mart Dünya Engeliler Günü engellilerin çözüm bekleyen binlerce sorunları ile birlikte kutlanıyor. Her yıl olduğu gibi kutlamalar yine klasik toplantı, panel ve konferanslar biçiminde yapılacak. Engellilerin sorunları tartışılacak ve çözüm önerileri sunulacak büyük ihtimalle ertesi gün tüm konuşmalar, öneriler ve vaatler unutulacak. Dün görüştüğümüz ancak ismini vermek istemeyen engelli vatandaşlar sorunlarının ancak yılda bir kez hatırlandığını ve sadece icraatların lafta kaldığını belirterek sorunlarının lafla değil icraatla çözülebileceğini söylediler.

SÜRÜCÜLERDE KURALLARI BİLMİYOR

Engelliler özellikle belediyenin yaşamlarını kolaylaştıracak bir dizi önlem alması gerektiğini en azından kaldırımlarda ve parklarda engelli araçlarının rahat hareket etmesi için özel düzenleme yapabileceğini belirttiler. Bu arada kullandıkları baston ve benzeri malzemelerin ne anlama geldiği konusunda sürücülere ve diğer vatandaşlara da bilgi verilmesi gerektiğini söylediler. Yaşamını saz çalarak, yara bandı satarak sürdürmeye çalışan Doğuştan görme engelli Coşkun Günay tüm zorluklara rağmen ayakta kalmaya çalışırken özellikle sürücülerin kuralları bilmediğinden şikâyetçi oluyor. 33 yaşındaki Günay, elinde taşıdığı beyaz bastonun ne anlama geldiğini bilmeyen sürücüler yüzünden yollardan karşıdan karşıya geçmekte çok zorlandığını belirterek kurallara uymalarını istedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ