BİZ SİZLER İÇİN VARIZ

BİZ SİZLER İÇİN VARIZ

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği, ekiplerince Gündoğdu, Osmangazi ve Akşemsettin Mahallelerinde huzur toplantısı düzenlendi. Toplantılarda vatandaşlar dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı uyarıldı. Emniyet Müdür Yard

Toplantıda, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinin görev ve yetkileri hakkında bilgi veren Polis Memuru Alkan Demirhan, Toplum Destekli Polislik, Büro Amirliğinin görev ve görev alanları konusunda bilgi verdi. Toplantıya katılan mahalle sakinlerine özellikle sosyal etkinlikler konusunda bir sorunlarının olması durumunda bu büroya müracaat edebileceklerini söyledi.
 
Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinin görev ve yetkileri hakkında bilgi veren Polis Memuru Alkan Demirhan, ?Toplum Destekli Polislik, ilimizde yaşayan vatandaşların katılımı ile daha güvenli bir yaşam alanı oluşturulması ile ilgili çalışmaları yapan, projeler geliştiren ve bu projeleri uygulayan birimdir. Büromuz İl Emniyet Müdürlüğü binamızın 5 katında, Olay Yeri inceleme Şube Müdürlüğü içerisinde faaliyet göstermektedir. Büromuzda biri Emniyet Amirimiz olmak üzere toplam 10 personel görev yapmaktadır. Büromuzda görev yapan her personelin sorumlu olduğu bir mahalle bulunmaktadır. Bizler kısaca mahalle polisiyiz.
 
Personellerimiz sorumlu olduğu mahallerdeki gerek esnaflarla, gerek mahalle muhtarlarıyla, gerek okullarla gerekse resmi ve özel kurumlarla sürekli irtibat halinde olup oluşabilecek sorunları müşterek çözmek için çalışmalar yürütmektedir. Bizim amacımız; Polis-Halk ilişkilerini geliştirerek, vatandaşlarımızla işbirliği yaparak Polis ve Halkın birlikte çalışmasını ve şehrimizin güvenliğinin en üst seviyede tutulmasını sağlamaktır. Kısacası şehrin güvenliğinin sağlanması polis ve halkın birlikte çalışmasıyla mümkündür. Bu yüzden bizler birlikte düşünelim birlikte karar verelim ve birlikte uygulayalım sloganı altında çalışmalar yürütmekteyiz. Unutmayın ki bizler gücümüzü sizlerden almaktayız? dedi.
 
İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bünyamin Uçkun ise hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı katılımcıları bilgilendirdi. Kontör ve telefon dolandırıcılığı hakkında konuşan Uçkun, bilinmeyen numaralardan gelen mesajlara cevap verilmemesi, herhangi bir yetkili adına para talep edilen aramalarda ise güvenlik güçlerine bilgi verilmesini istedi. Meskenlerde meydana gelen hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi için bohçacılara kapı açılmamasını, kapıların kilitli olmasına, evde yok iken kapının önüne ayakkabı konmasına, evde yokum, komşuya gittim gibi notların bırakılmamasına, posta kutusunun boş bırakılmasına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.
 
Çocukların suça yönlendirilmemesi için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Uçkan, mahallerde bulunan virane binaların yıkımı için belediye ile işbirliği yapıldığını kaydetti. Toplantılara katılan muhtar ve mahalle sakinleri ile karşılıklı sohbet eden polisler emniyetin her zaman vatandaşın emrinde huzur ve güveninin temin için hazır olduğunu bildirdiler.
 
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ