“Biz O’ndan memnunuz”

“Biz O’ndan memnunuz”

Bahşılı ilçe sakinleri Başkan Tekin’i ve çalışmalarını anlattı

Bahşılı ilçesi için verimli bir döneme imza atan Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, sosyal medya aracılığıyla ilçe sakinlerinin Belediye hizmetleri ve kendisi hakkındaki görüşlerini paylaşıyor. İlçede her görüşten vatandaşlara uzatılan mikrofona konuşan Bahşılı sakinleri, Başkan Tekin için “Biz O’ndan memnunuz” dediler.

VATANDAŞLAR KONUŞUYOR

Sosyal medya hesabından vatandaşların Belediye ve kendisi hakkındaki görüşlerini paylaşan Başkan Tekin,”2500 kişinin yaşadığı yerde, 15 yıldır çözülemeyen ve evleri basan kanalizasyon sorununu çözdük, hoş olmayan kokudan Toki bloklarını kurtardık, daire sahipleri balkonlarında rahatlıklı oturabiliyor. Bahşılı belediyesi çalışıyor” açıklaması ile paylaşımını yayınladı. Paylaşımın altına bir çok kişi yorumda bulunurken, tebriklerini ve teşekkürlerini ileterek, kendisinden memnun oldukları açıklamasını girdiler.

‘SORUNU BAŞKAN HALLETTİ’

Toki bölgesinde ikamet eden bir vatandaş hem daha önce yaşadıklarını sorunu ve hem de sorunun çözümüne yönelik açıklamalarda bulunarak, “Toki bölgesinde kanal hattı ve koku sorunu vardı. Başkan Bey göreve geldikten sonra bu bölgede yapılan çalışma ile sorun giderildi. Birinci ve ikinci Toki’den sonra üçüncü Toki de devreye girince hatlar çekmemeye başladı. Başkan Bey seçilince burada çalışma yapacağını söylemişti. Göreve geldikten sonra bu sorunu çözdü. Teşekkür ediyoruz. Hatta ben rey vermediğim halde takip ediyordum. İş makinalarını yığdı ve ne yapılacaksa yaptı. Şimdi sorun yok. Teşekkür ediyoruz” dedi.

‘ADİL ŞAHİT OLMALIYIZ’

Kendisinin CHP delegesi olduğunu söyleyen bir başka vatandaş ise, “Zamanında yapılan ihmallerden dolayı bir alt yapı sorunu vardı burada. Bilek hizasına kadar pislikle doluyordu. 18 yıldır buradayız. Dört dönem belediye başkanı gördük. Hep iktidar partisiydi. Her yağmurda gözümüz kulağımız aşağıdaydı, su basacak diye. Belediyeden hiç hizmet alamadık. Maalesef kör ve sağır oldu belediye bize. Apartmanda AK Parti’ye oy veren komşularımızı devreye koyup vidanjör istiyorduk. Araç eski olduğu için onda da sorun yaşanıyordu. Fakat Zafer Bey, ben adayım dedi. Ötekilerin bir hayali, ufku yoktu. Zafer Bey bir kitap hazırlamış, hayalini, ufkunu oraya koymuş. Ben yapacağım dedi. Oy istedi, yine oy vermedim. 5-6 ay sonra makinaları oraya yığdı ve yaptı. Allah razı olsun. Adil şahit olmalıyız” diye konuştu.

‘TAKDİR ETMEK LAZIM’

Aynı vatandaş, Başkan Tekin’in görev süresi boyunca yaşananları da özetleyerek, “Korona vakası geçirdik mesela. Kriz yöneten bir yapısı var, bürokrasiden geldiği için. Tıbbi atık yeri yaptı. Toplumun kullandığı araçları ilaçladı. Derede sel yatağı var, vatandaşın traktörünü sel aldı. Sel yatağını yaptı. Asfaltımız yapıldı. Öğrencileri ücretsiz taşıma işi mesela. Çocuklar için sıkıntılı bir durumdu, servis uygulaması güzel oldu. İnsana değer verdi. Bir gün misafirim geldi ırmak kenarında mangal yapalım dedik, baktım orda bir görevli köpeklere yem veriyor. Sordum çocuğa ‘Abi Başkan alıyor, biz de dağıtıyoruz’ dedi. Dilsizlere de el uzatılıyor. Takdir etmek lazım” dedi.

‘İŞİNİ İYİ YAPTI’

Bazı ihtiyaç duyulan konulardan da bahseden vatandaş, “Hafriyat sahası düzenlenmeli, toz oluyor. Bahar aylarında otlar büyüdüğünde dikkat edilmeli, ki bu yıl yapıldı. İlaçlamaya dikkat edilmeli. Recep Bey işini yaptı. Daha önceki ile kıyaslayacak olursak beş gömlek on gömlek fazla. Seçim zamanı üç ay cumaya gelirdi öncekiler, seçim bitti bir daha gelmedi” diye konuştu.

‘BEN CHP DELEGESİYİM’

Vatandaş, “Recep Bey’in yeniden aday gösterilip göstermeyeceği konusunda bir bilgimiz yok. Fakat şuna dikkat edilmeli. Halka bırakılacak olursa bu iş, belediye başkanı seçilecek kişinin kamu yönetiminden anlayan, liyakatli, donanımlı biri aranıp bulunmalı. Tuzluğu da koysam seçilir zihniyetinden vazgeçilmeli. Bunu halka bırakmadan, çünkü gönül kârda gezer. Recep Bey, bilmiyorum belki bizim şansımızdı bir sürü sorunumuzu halletti. Haa, şimdi ne yalaka adam diyeceklerdir. Ben CHP delegesiyim kardeşim. Artılarını da söyledim, eksilerini de yüzüne söyleyebiliyoruz. Benim şahsi olarak aklımda kalanlar bunlar. Daha fazlası da vardır. Hayvanların yemine kadar düşünüyorsa bu adam, gözümle gördüm. Bugüne kadar yaptıkları ile Bahşılı belediye hizmeti gördü diyebilirim. Başarılar diliyorum” dedi.

‘BİZ O’NDAN MEMNUNUZ’

Bir başka vatandaş ise, “Son dönemden biz memnunuz. Daha önceki dönemlerde çok büyük rezillik çektik. Tabiri caizse pisliğin içinde oturduk. Tozun toprağın içinde oturduk. Camı pencereyi açamadık. Kadınlar artık isyan ediyordu. Bizim burada büyük bir eksiklik vardı ağır ağır giderilmeye çalışılıyor. Bizim belediye başkanı ile işimiz olmaz. Biz yapılana bakarız. Şimdi geçmiş dönemlerden daha iyi. Dertliydik, çok eziyet çektik, sorumlu bulamadık. Yolun belediyeye ait olmadığını bile söylediler bize. Biz gördüğümüz hizmet neyse onu aktarıyoruz. Biz memnunuz” diye konuştu.

VATANDAŞLARIN ANALİZİ

Bahşılı sakinleri Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin ve Belediye hizmetlerinden memnun olduklarını dile getirirken, ilçenin bir çok sorunu olduğuna, 20 yıllık ve dört dönemlik sürede hizmet alamadıklarına işaret ederek, Başkan Tekin ile Bahşılı ilçesinin hizmet görmeye başladığının altını çizdiler.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız