Biz kime inanacağız

Biz kime inanacağız

Gürsel Tekin, "Devletin iki kurumu biri TÜİK biri de YSK, TÜİK verilerine bakıyoruz oradaki seçmen sayısı başka, YSK`ya bakıyoruz, aradaki fark 1 milyon 600 bin. Bu ikisi de devletin kurumu, kime inanacağız? Devletin kafası karışık" dedi.

ÖĞRENCİLERİ KABUL ETTİ
Tekin, Kırıkkale Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Kulübü üyelerini genel merkezde kabul etti.Gürsel Tekin, kabulün açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye`de siyasetin şeffaf ve hesap verilebilir olmadığını söyledi.Atatürk`ün satarak, İş Bankası`na hissedar olmak için kullandığı 600 dönümlük arsasına ait tapu belgesinin fotokopisini öğrencilere gösteren Tekin, bunun siyasetçilerin ve siyasetin hesap verebilir olmasının en güzel örneklerinden biri olduğunu söyledi.

TANIYARAK OY VERİLMESİ GEREKİYOR
Öğrencilere tüm vatandaşların birer vergi mükellefi olduğunu hatırlatan Tekin, vergilerinin nerelerde kullanıldığını öğrenmenin de herkesin en doğal hakkı olduğunu belirtti.Yerel seçimlerin yaklaştığına işaret eden Tekin, milli iradenin gerçek anlamda hayata geçebilmesi için vatandaşın belediye başkanı ya da milletvekili adayını belirlemede söz sahibi olması ve bu kişileri tanıyarak oy vermesi gerektiğini vurguladı.

TÜRK SİYASETİ KİRLENDİ
"Karanlık bir süreç içindeki siyasetin demokrasiye faydası olacağı inancı içinde değilim. Türk siyaseti kirlenmiştir, ivedilikle arınması gerekiyor" diyen Tekin, Türkiye`nin demokratikleşmesi için siyasi partiler yasasının yeniden düzenlenmesi, YÖK yasasının değişmesi, özerk üniversitelerin oluşturulması ve öğrencilerin üniversitelerde konseyler aracılığıyla söz sahibi olması gerektiğini vurguladı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız