Biz de varız!

Biz de varız!

MEHMET IŞITAN ÖZEL EĞİTİM OKULU´NUN DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR SERGİLEDİKLERİ GÖSTERİLERLE MESAJ VERDİLER

MEHMET IŞITAN ÖZEL EĞİTİM OKULU´NUN DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR SERGİLEDİKLERİ GÖSTERİLERLE MESAJ VERDİLER

Biz de varız!

Düzenledikleri etkinliklerle adeta tabuları yerle bir eden Mehmet Isıtan Özel Eğitim Okulu yine gönülleri fethetti. Down sendromlu çocuklar birbirinden güzel gösterileriyle toplum içinde kendilerinin de var olduklarını ispatlamaya çalıştılar.

ONLARIN VARLIĞINI BİLMELİYİZ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası Dolayısıyla Down Sendromlu çocukların devam ettiği Kırıkkale Mehmet Işıtan Özel Eğitim Okulu tarafından düzenlenen etkinlikte engelli çocuklar kendilerine verilen rolü oynarken gerçeğini aratmadılar. Kültür Merkezi Salonundaki etkinliğin açılış konuşmasını yapan okul müdürü Sami Yanık okulun adından da anlaşılacağı gibi burada eğitime alınan çocukların özel olduğunu söyledi. Yanık, bu çocukların toplumla iletişimini sağlamaları ve toplum içinde eksikliklerini hissetmeden yaşamlarını sürdürmeleri için çaba harcadıklarını bildirdi. Okulda gerek yönetim kadrosu gerekse öğretmen ve diğer kadronun bu alanda son derece deneyimli ve başarılı olduğunu belirten Yanık son birkaç ayda düzenledikleri etkinliklerle çocukların kendilerini ifade etme yetilerini ortaya koymalarına yardımcı olduklarını bildirdi.

BİRÇOK ETKİNLİK YAPIYORUZ

Yanık konuşmasının devamında, ?Engellilik, dünyamızın genel bir sorunu olduğu için engelliler sadece ülkemizde değil birleşmiş milletlere bağlı 156´dan fazla ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Okulumuzda 146 öğrenci bulunmaktadır. Toplamda 53 personelle bu öğrencilerimize hizmet vermekteyiz. Amacımız bu öğrencilerin performanslarını artırarak sosyal hayata uyumlarını kolaylaştırmaktır. Bu amaçla okulumuz bünyesinde 5 adet spor kulübü kurarak bütün öğrencilerimizin bir spor dalında yarışmalara katılımlarını sağladık.  Geçtiğimiz günlerde ülkemizi temsilen bir öğrencimizle birlikte atletizm yarışması için Kıbrıs´a gittik.  22-24 Mayıs tarihleri arasında İzmir´de yapılacak olan Türkiye Jimnastik şampiyonasına katılacağız.?

HALK EĞİTİMLE ÇALIŞIYORUZ

?Ayrıca okulumuz bünyesinde halk eğitim destekli el sanatları kursları ve destekleme ve yetiştirme kursları açarak öğrencilerimizin dezavantajlı yanlarını, avantajlı duruma dönüştürdük. Bu tür etkinliklerimiz yol boyu sürmektedir.  Engellilere hizmet etmek gerçekten gönül işidir. Sevmezseniz bu işi yapamazsınız. Biraz sonra burada izleyeceğiniz bütün etkinliklerde büyük emek, sevgi ve çaba vardır. Sizin için öğrenilmesi çok kolay bir hareketi, bizim çocuklarımız birçok kez tekrar ettikten sonra öğrendiğini unutmayalım. Bundan önceki etkinliklerimizi okulumuzun bahçesinde yapıyorduk. Bu yıl burada kültür merkezinde yapmamızın nedeni artık çocuklarımızın hayatın her alanında var olduğunun kanıtlanmasıdır. Dört duvar arasında bu çocuklar hapis kalmak istemiyor. İmkân verilirse neler yapabildiklerini şehrin en merkezi yerlerinden birinde sergilemek istiyorlar. Bu çocuklar daha düne kadar dört duvar arasında hapis hayatı yaşıyorlardı. Bugün Kültür Merkezi´nde bir program hazırlayıp sunabiliyorlarsa onun için buradayız. Yan yanayız demek için buradayız? dedi.

GÖSTERİLERİYLE ADETA BÜYÜLEDİLER

Açılış konuşmasından sonra öğretmenler tarafından hazırlanan ve öğrencilerin oynadıkları gösterileri katılımcıları adeta büyüledi. Down sendromlu çocuklar kendilerine verilen rolleri adeta gerçek gibi oynayarak kendilerinin de toplum içinde var olduklarını ve çabalarıyla engelleri aşabildiklerini ortaya koydular. Skeç, koro halay ve oyun gösterilerinin yanı sıra okulun en minik öğrencilerinin sunduğu defile büyük alkış aldı. Öğretmenlerin de bizzat öğrencileri ile katıldığı gösteriler hem öğrencileri mutlu etti hem de ailelerini gururlandırdı. Bu arada öğrencilerin hazırladıkları el işi ürünler de sergi salonunda sergilendi. Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin´in fotoğraflarını sergileyen çocuklar izleyicilerden büyük alkış aldı. Asker kıyafetleriyle gösteri sunan çocukların tiyatrosunda, onları izleyen velileri gözyaşlarına hâkim olamadı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü