Biyoçeşitlilik ve Biyokaçakçılık Çalıştayı

Biyoçeşitlilik ve Biyokaçakçılık Çalıştayı

BÖLGEDEKİ ZENGİNLİKLER ANLATILDI

Biyoçeşitlilik ve Biyokaçakçılık Çalıştayı

Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Üniversitesi ve Orman Su İşleri Bakanlığı 9.Bölge Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ?Kırıkkale´de Biyoçeşitlilik ve Biyokaçakçılık Çalıştayı? Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yahya Kemal Salonu´nda gerçekleştirildi.

KATILANLAR

Çalıştay´a Vali Ali Kolat, Kırıkkale Belediye Başkanı Yardımcısı Halil Danacı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, ilgililer ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı´nın ardından,  Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç ile Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız tarafından Çalıştay´ın amacı ve bölgedeki zenginlikler anlatıldı.

BAŞARILAR DİLEDİ 

Çalıştay´da konuşan Vali Ali Kolat, ?Üniversitelerde olsun, Özel Sektörde olsun eğitimin yanı sıra, eğitim aldığınız konuda da uygulama yapmak büyük önem arz etmektedir. Sahaya inerek ne oluyor, ne bitiyor bilmek lazım. Uygulama ile bilgilerin derlenip toparlanması ve pekiştirilmesi son derece önemlidir.  Birlikte yapılan bu türde çalışmaları önemsediğimi ifade etmek istiyorum. Biyoçeşitlilik ve Biyokaçakçılık konusu da ülkemiz açısından son derece önemlidir. Biyoçeşitliliğimiz ne kadar fazla ise hayvansal çeşitliliğimizde o kadar fazladır. Çevrenizde o kadar güzeldir. Havanız bile değişir ve güzelleşir. Onun için bu tür çalışmaları hepimizin desteklemesi gerekiyor. Şehircilik ve şehre yapılan akın köylerimizi boşalttı. Tarladaki tarım ürünlerinin ilk oluşumunda onları tanıyamaz hale geldik. Bu tür bitkilerin tanıtılması, yaygınlaştırılması, korunması son derece önem arz ediyor. Ben bu kapsamda Üniversitemize, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğümüze, Kırıkkale Şube Müdürlüğümüze ve siz değerli öğrencilerimize teşekkür ediyorum? dedi.

PLAKET VERİLDİ

Konuşmalardan sonra Çalıştay´a katılan konuşmacılara Kolat, tarafından plaket verildi. Plaket töreninin ardından gerçekleştirilen ve oturum Başkanlığını Prof. Dr. İlhan Albayrak´ın yaptığı ikinci oturum;  Prof. Dr. Hayri Duman, Prof. Dr. Sedat Yerli, Prof. Dr. İlhami Tüzün, Prof. Dr. Yusuf Menemen ile Orman ve Su işleri Bakanlığı Kırıkkale Şube Müdürü Neslihan Akdemir´in Biyoçeşitlilik ve Biyokaçakcılık konusundaki sunumları ile sona erdi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü