Bisiklet tamircilerinin yüzü gülüyor

Bisiklet tamircilerinin yüzü gülüyor

Kış boyu bodrumlarda kilitli kalan bisikletler baharın gelmesiyle çocukların vazgeçilmez oyuncağı oldu. Bahar mevsimi ile birlikte bisikletini alan çocuklar bakım için tamirciye koştu. Bisiklet tamircileri, çocukların kış boyu hasret kaldıkları bisikletl

BAKIMIN YAPILMASI ÇOCUKLAR İÇİN ÖNEMLİ
Bisikletlerde bahar bakımı yaptıkları için işlerinin çok yoğun olduğunu ifade eden bisiklet tamircisi Uğur bisiklet tamirhanesi işletmecisi Hasan Çelebi , "Bakım yapılmadan çocukların bisiklete binmemeleri gerekir. Kış boyu kilitli kalan bisikletlerin bakımın yapılması çocuklar için çok önemli. Çünkü bisikletlerdeki küçük ve gözden kaçan aksaklıklar büyük tehlikeye yol açabilir. Birkaç liralık ufak bakım, bisikletler için çok önemli. Aksi takdirde beklenmedik kazalar meydana gelebilir. Ebeveynler mutlaka bisikletleri kontrol ettirdikten sonra çocuklarının binmesine izin vermelidir. Özellikle bisikletin lastiklerindeki hava ve gevşeyen cıvataların kontrolü yapılmalı. Küçük bakım yaptırılmadan asla çocuklar bisikletlere bindirilmemeli" dedi.
 
PERİYODİK BAKIM 25 İLE 30 TL ARASI
Çelebi, ilk bakımda genellikle lastik tamiri, cıvataların gevşeyip gevşemediği, lastiklerde patlak olup olmadığına baktığını ve periyodik bakımı 25 ile 30 TL arasında yaptıklarını ifade etti. Kırıkkale?de bisiklet yolu olmadığına da değinen Hasan Çelebi, ?Kırıkkale?de bisiklet yolu olmadığı için çocuklar ya Cumhuriyet meydanında ya da ara sokaklarda bisiklete biniyorlar. Araç sürücülerine uyarıda bulunmak istiyoruz. Bisiklet sürücülerini biraz daha önemsemeleri gerekiyor. Bir bisikletli çocuğa araba çarptı haberleri bizi çok üzüyor ve bu tür haberleri duymak istemiyoruz.? şeklinde konuştu.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ