Birlik ve beraberlik örneği vereceğiz

Birlik ve beraberlik örneği vereceğiz

Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası (EKSEN Eğitim-Sen) Kırıkkale üyeleri, Genel Başkan Mustafa Güçlü'nün de katılımı ile akşam yemeğinde buluştu. Güçlü, yardımlaşma ve güç birliği örneği gerçekleştirdiklerini söyledi.

GERÇEKLERİ İFADE EDECEĞİZ
Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası Genel başkan Güçlü yaptığı açıklamada, ““Örgütler insanların çeşitli nitelikteki ihtiyaçlarını temin ederler. Örgütlerin hayat bulmasındaki en genel şartların başında karşılıklı yardımlaşma ve güç birliği yapma isteği gelmektedir. Azlık çokluk, büyüklük küçüklük izafi kavramlardır. Meseleye nereden baktığınızla alakalıdır. Bir toplumda her daim hakkı ve hakikati ifade edecek bir topluluğa mutlaka ihtiyaç vardır. İşte bu yüzden bizlerde, arkadaşlarımızla Hakikatleri ifade etmek için EKSEN EĞİTİM de buluşmaya devam ediyoruz.Ahi Evran’ın kurduğu Ahilik teşkilatı gibi uhuvveti ve kardeşlik hukukunu örgüt işleyişine hâkim kılarak, eğitim çalışanının hem özlük ve ekonomik hem de sosyal ve kültürel hakları-nın genişlemesine yönelik nitelikli hizmetler sunmak temel amaçlarımızdandır. Tabiî ki gayret bizden başarı ve tevfik Yüce Yaratan’dandır”

SİYASİLERDEN UZAK
“Her sendikanın eğitim sorunlarını farklı siyasi ideolojilere göre değerlendirdikleri bu dağınık sendikacılık anlayışında; günlük siyasi mülahazalardan uzak kadim medeniyet değerlerimize göre insanı merkeze alan bir sendikacılık eksenine içinde sorunlarının çözümünde proje geliştiren, fikir üreten, genelde sosyal ve kültürel hayatımızda yozlaştırılmaya çalışılan milli kimliğimizi yeniden ihya etmeyi kendine ilke edinen EKSEN EĞİTİM (Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası), kuruluş gerekçesi olan siz değerli üyelerimizin ekonomik ve özlük haklarını geliştirmek için üzerine düşen her görevi layıkıyla yapmaya gayret etmektedir. Kısacası bugün ülkemizde, iç politikaların ve inanç bölünmüşlüğünün aracı olmayı bir tarafa bırakarak, sendikal çıkarları, iktisat, sosyal ve çalışma politikalarına ilişkin tüm yelpazeyi kapsayacak bir zihniyet değişimiyle bezenmiş yeni bir sendikal anlayışa ihtiyaç vardır.”

SENDİKALAR GÜCÜNÜ GÖSTERECEK
EKSEN Kırıkkale İl Temsilcisi Sinan Akdemir şunları dile getirdi:“Kısa süre önce kurulmamıza rağmen üyelerimizden aldığımız güçle Kırıkkale de teşkilatlanmamızı tamamladık. Sendikalar gücünü ve varlığını üyelerinden alır. Bizde ilkeli sendikacılık doğrultusunda sarı sendika olmadan eğitimin güzide çalışanlarıyla birlikte eğitim camiasını toplumda hak ettiği yeri alması için mücadele edeceğiz. Burada bulunan tüm üyelerimize bize desteklerinden dolayı teşekkür ederim. En kısa zamanda il binamıza açarak, üyelerimizle daha sık bir araya gelme imkanına kavuşacağız. Sayımızı nitelikli bir biçimde artırarak katılımcı ve örnek sendikacılık anlayışımızı tüm Kırıkkale ye kabul ettireceğiz. Yüksek katılımdan dolayı ve sendikanıza verdiğiniz destek için tekrar teşekkür ederim.” dedi.



ahmett
28.02.2014 10:54:05
Eksen Kırıkkale ye başarılar diliyorum. Sendikacılıkta taze kan olacaklar. Genel başkan Mustafa Güçlü, il temsilcisi Sinan Akdemir ve yönetim kuruluna başarılar dilerim. Allah yolunuzu açık etsin.

mehmet h.
28.02.2014 13:52:56
başarılar dilerim

eksen eğitim
3.03.2014 22:15:53
Kırıkkale Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası (EKSEN), çağdaş sendikacılığın genel normlarını esas almakla birlikte,“sivil, milli, katılımcı ve manevi değerlerimize bağlılığı” temel ilke kabul eden bir anlayışla yola çıkmıştır.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ