Birlik beraberliğimiz sürecek

Birlik beraberliğimiz sürecek

Keskin-Gazibeyli Köyü Derneği tarafından Denek Dağı Keklik Kayası Mevkiinde Dulkadiroğulları Sıla-i Rahim ve Âşık Serdai'yi Anma Günü” etkinliklerinin 13.sü gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Vali Ali Kolat, birlik ve beraberliğin sürmesi gerektiğini

GENİŞ KATILIM

Sabah saatlerinde başlayan tören saat akşama kadar sürdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikler Mehteran göstergesi, Halay ekibi gösterisi, Kırıkkale Kültür Bakanlığı Ustalar Topluluğu gösterisi ile mahalli sanatçılardan Nurhan İner, Ahmet Özbek ve Ahmet Savaş’ın verdiği konserlerle devam etti. Etkinliklere Vali Ali Kolat, Karakeçili Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, İl Jandarma Komutanı J. Albay Harun Karabulut, Keskin Belediye Başkanı Doç. Dr. Bayram Sakallı, davetliler ve Gazibeyliler katıldı. Vali Kolat, Dernek Başkanı ile birlikte çadırları tek tek gezerek bilgi aldı.  Ailelerle bir süre sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

BİRLİK VE BERABERLİK

Vali Ali Kolat yaptığı konuşmada; “Saygı değer Hanımefendiler, Beyefendiler, sevgili gençler bu güzel ortama hoş geldiniz. Bugün, güzel bir etkinlikte beraberiz. Çadırlarınızı tek tek gezdim.  Orada güzellikleri, dostluğu ve kardeşliği gördüm. Bu tip etkinliklerle örfümüzü, adetlerimizi, geleneklerimizi gelecek nesillere, çocuklara aktarmalıyız. Bu sebeple etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta Dernek Başkanımız olmak üzere Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum. Ülkemizin bugünlerde birliğe, beraberliğe, dostluğa ihtiyacı var. Bu birlikteliklerin oluşması bu tip etkinliklerin yapılmasıyla oluşmaktadır. Dulkadiroğulları bunu en güzel biçimde gerçekleştiriyorlar.

KÜLTÜR YÖRESİYİZ

Dulkadirliler 1300-1520 yılları arasında Maraş Yöresi merkez olmak üzere geniş bir sahada etkili olmuşlardır. Ben Malatya-Darendeliyim. Bu kültürün etkileri bizim yöremizde de her yönüyle yaşatılmaktadır. Dulkadiroğulları sadece orada değil ilimizde, Kırşehir ve Yozgat havalisinde de etkili olmuş, pek çok yerleşim yeri kurarak buraları yurt edinmiştir. Onların evlatları olarak bu etkinliğin düzenlemesinde emeği geçenleri kutluyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı