Birkaç kilo demir uğruna

Birkaç kilo demir uğruna

CANLARINI HİÇE SAYIP İŞ MAKİNASININ YIKTIĞI HAFRİYATA GİRİYORLAR

CANLARINI HİÇE SAYIP İŞ MAKİNASININ YIKTIĞI HAFRİYATA GİRİYORLAR

Birkaç kilo demir uğruna

Kırıkkale´de bir grup aile ekmeğini yıkılan binaların hafriyatından çıkartıyor. Aile bireyleri nerde bir bira yıkımı olsa oraya giderek hafriyat içindeki demir, ahşap ve işe yarar hurdaları toplayıp paraya çeviriyorlar. Beton kolonlarının içindeki inşaat demirlerini ustalıkla çıkartıp satıyorlar.

EKMEKLERİNİ HAFRİYATTAN KAZANIYORLAR

Kırıkkale´de gelir düzeyi düşük, hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan bir grup aile geçimini yıkılan ev hafriyatlarından sağlıyor. Profesyonel olarak bu işin yapan firmaların dışında kendi imkânlarıyla inşaat molozlarından ahşap malzeme ve beton kolanları kırarak içindeki demirleri çıkartan aileler nerede bir bina yıkımı olsa oraya giderek çalışan iş makinasına aldırış etmeden daha çok demir daha çok tahta kapma yarışına giriyorlar. Canlarını tehlikeye atan vatandaşlar ekmek parası kazanmanın he kadar zor bir iş olduğunu da göstermiş oluyorlar.

CANLARINI TEHLİKEYE ATIYORLAR

Hafriyatlardan demir odun ve işe yarara malzeme çıkartarak geçimlerini sağlamaya çalışan aileler, para edecek demir ve diğer eşyalar molozların altında kalmadan çıkarmak için yıkım esnasında molozların içine giriyorlar. İş makinası çalışırken yıkıntılar arasından demir ve odun çıkartmaya çalışan vatandaşlar canlarını hiçe sayarak daha çok demir çıkarmak için adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Bu arada yıkımı yapan çalışanları zor durumda bırakıyorlar. Ekmek parası için canlarını hiçe sayan vatandaşlar ?Ne yapalım bu da bizim işimiz. Azar azar biriktirip toptan satıyoruz, ekmek parası kazanıyoruz? diye kendilerini savunuyorlar.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü