Birinci yılda ilk üç derece

Birinci yılda ilk üç derece

TÜKÇEV´E BAĞLI TEMEL BİLİM ÖZEL ÖĞRETİM KURSU YGS´DE DERECELERİ KAPTI

TÜKÇEV´E BAĞLI TEMEL BİLİM ÖZEL ÖĞRETİM KURSU YGS´DE DERECELERİ KAPTI

Birinci yılda ilk üç derece

Tüm Kamu Çalışanları ve Emekliler Vakfı´na bağlı TÜKÇEV Temel Bilim Özel Öğretim Kursu, kuruluşundan bu yana geçen bir yıllık süre zarfında ilk ciddi sınav olan YGS´de önemli bir başarıya imza attı.

KIRIKKALE BİRİNCİSİ TÜKÇEV´DEN

Vakfa bağlı olarak TÜKÇEV Temel Bilim Eğitim Özel Öğretim Kursu adı altında eğitim kurumu olarak hizmet vermekte olan merkez ilk ciddi sınavında tüm dikkatleri üzerine çekti. YGS´de Kırıkkale genelinde YGS-5 il birincisi çıkaran kurum, Eren Öğet isimli öğrenci ile başarısını tescilledi. Öğet, Türkiye genelinde sınavda 761´inci olarak TÜKÇEV ve Kırıkkale´nin gururu oldu. Sefa Onuş isimli öğrenci ise Türkiye genelinde 1500´üncü olurken, YGS-1´de il üçüncüsü, YGS-5´te il üçüncüsü oldu. Sümeyye Akdoğan isimli öğrenci Türkiye genelinde 1600´üncü olurken, YGS-5´te de il dördüncüsü oldu.

İŞTE DERECE YAPAN ÖĞRENCİLER

TÜKÇEV Temel Bilim Eğitim Merkezinden Feyzanur Akyüz YGS 1´de ilk 2500 öğrenci içinde yer aldı. Musa Savaş YGS 1´de 12 bin, Emirhan Ardoğan YGS 1´de 13 bin, Çağrı Turhan YGS 5´de 16 bin, Beyza Canbolat YGS 1´de 19 bin, Enver Bozdoğan YGS 1´de 20 bin, Furkan Seymenoğlu YGS 1´de 25 bin, Gizem Şahin YGS 1´de 28 bin, Alişan Çelik YGS 1´de 29 bin, Ali Şener YGS 1´de 36 bin, Emine Gümüşmadenoğlu YGS 1´te 45 bin, Leyanur Özdem YGS 1 de 71 bin öğrenci içinde yer almayı başardı. Eğitim kurumundan 15 öğrenci ilk sıralarda yer alırken, geri kalan öğrencilerin büyük bölümü de ciddi dereceler elde etti.

İLK ÜÇ TÜKÇEV´DEN

TÜKÇEV´e bağlı Temel Bilim Özel Öğretim Kursu daha ilk yılında birinci çıkarırken, Kırıkkale´nin de başarı çıtasını yükseltmiş oldu. TÜKÇEV Kırıkkale Şubesi Vakıf Başkanı bu önemli gelişme ile ilgili açıklamalarda bulunarak, ?Kırıkkale´ye eğitim, kültür ve sosyal alanda hizmet vermesi amacıyla kurmuş olduğumuz vakfımız bünyesindeki TÜKÇEV Temel Bilim Özel Öğretim Kursu ilk sınavını başarı ile geçti. YGS´de açıklanan derecelere baktığımızda eğitim kurumumuzun Kırıkkale genelinde Eren Öğet isimli öğrencisi ile Türkiye genelinde 761´nci sırada yer aldığını görüyoruz. Bu derece Kırıkkale il birinciliği anlamına da geliyor. Yani Eren Öğet isimli öğrencimiz YGS-5´te il birincisi olmuştur. Aynı öğrencimiz YGS-1´de de il ikincisi olmuştur. Sefa Onuş isimi öğrencimiz de yine YGS-1´de il üçüncüsü, YGS-5´te de il üçüncüsü olmuştur. Sümeyye Akdoğan isimli öğrencimiz de YGS-5´te il dördüncüsü olmuştur. Eren Öğet Türkiye genelinde 761´inci, Sefa Onuş 1500´üncü ve Sümeyye Akdoğan 1600´üncü oldu. Eğitim merkezi olarak Kırıkkale´de birinci, ikinci ve üçüncü bizden çıktı. Bu hepimizi gururlandırdı? dedi.

BAŞARI ORANI YÜZDE 97 OLDU

Şahin, 15 öğrencinin Türkiye ve Kırıkkale genelinde derece yaptıklarını açıklayarak, ?Daha ilk yılımızda önemli bir başarıya imza atmış bulunuyoruz. Bu, bizim açımızdan olduğu gibi Kırıkkale açısından da gurur vericidir. Tüm vakıf yöneticilerimizi, eğitim merkezi yönetici, öğretmen ve personelimiz ile öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyoruz? diye konuştu. Başarı oranının yüzdesel olarak da açıklayan Şahin, ?Eğitim kurumumuzun başarısına baktığımızda yüzdesel olarak yüzde 97 oranında bir başarı elde etmiş bulunuyoruz. Bu rakamlar bizim elde ettiğimiz derecelerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaya çıkan oranıdır. Netice itibariyle eğitim kurumumuz, yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz ile öğrencilerimiz sıralamada elde ettikleri dereceler ile kendilerini ispatlamışlardır. YGS neticesinde Türkiye derecemiz, il derecelerimiz, mezun guruplarda göze çarpan ilerleme, öğrencilerimizin istenilen bölüme gidebilecek puan almaları, bu sınavın sonucunda karşımıza öğrencilerimizin performanslarının ciddi bir tezahürü olarak çıkmaktadır? dedi.

EĞİTİM MERKEZİNİ ANLATTI

Vakıf, eğitim merkezi ve faaliyetleri, konusunda da bilgiler veren İlhan Şahin, ?Biz vakfımızı eğitim, kültür ve sosyal hayata katkı sağlaması amacıyla kurduk. Vakıf faaliyetlerimiz ayrı devam ediyor. Vakfın yanı sıra bir de TÜKÇEV Temel Bilim Eğitim Özel Öğretim Kursu adıyla bir eğitim kurumu açtık. Bir yıllık bir geçmişi var. Bir şahıs işletmesi değil, kurum işletmesi. Vakıf kurumuyuz. 214 öğrencimiz vardı bu yıl. TEOG, ara sınıflar ve üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere eğitim verdik. YGS´ye 127 öğrencimiz hazırlandı. Derecelerini açıkladık. 4 öğrencimiz sınava giremedi. Biri rahatsızlandı, diğerleri ise birkaç dakika ile sınavı kaçırdı. Eğitim kurumumuzda 6 ana ders dalında eğitim hizmeti veriyoruz. Bunun yanı sıra etüt ve kütüphane hizmeti de sunuyoruz.

ŞAHİN VAKFI ANLATTI

Elde edilen dereceler ile Kırıkkale´nin başarı çıtasını yukarı çektiklerini de belirten Şahin, ?Biz bir ticari kuruluş değiliz. Dediğim gibi vakıf teşekkülüyüz. Ticari kaygımız yok. Dolayısıyla işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Her türlü denetime açığız ve denetimi de Vakıflar Genel Müdürlüğü yapıyor. Hata yapma lüksümüz yok? diye konuştu. Vakıf olarak çalışmalarından da bahseden Şahin, ?TÜKÇEV Vakfı´nın 46 yıllık bir geçmişi var. Demiryolu çalışanları tarafından kurulmuş bir vakıf olarak biliniyoruz. Üyelerini kamu çalışanları ve kamudan emekli olanlar oluşturuyor. Şu ana kadar üye sayımız 200´ü buldu. Bunu daha da artıracağız. Üyelerimize cazip imkânlarımız mevcut. Örneğin, ev, araba ve ihtiyaç kredisi verebiliyoruz. Bunu da piyasa koşullarının altında sağlıyoruz. Karşılıksız cenaze yardımlarımız var. Burs imkânları var. Sandığımız var, bu sandık çalışması aynı zamanda ikinci emeklilik gibi bir oluşum. Geçen yıl üyelerimize Türkiye genelinde 6 milyon lira imkân sağladık, bir önceki yıl bu rakam 4 milyon lira oldu, 2013 yılında ise 8 milyon lira emekli ikramiyesi dağıttık. Sigortacılık hizmetleri de verebiliyoruz. Üye kayıtlarımız da devam ediyor. Kamu çalışanları ve kamudan emekli olanlar üyemiz olabiliyor? diye konuştu.

KIRIKKALE ÖRNEK OLDU

Vakfa bağlı olarak Türkiye genelinde ilk eğitim kurumunun Kırıkkale´de açıldığını da belirten Başkan İlhan Şahin, ?İlk eğitim kurumunu vakfımıza bağı olarak Kırıkkale´de biz açtık. Bizim örnek olmamız dolayısıyla Adana, Konya, Karabük ve Ankara´da da eğitim kurumu hazırlıkları yapılıyor. Buralarda da eğitim kurumları açılacak. Eğitim, kültür ve sosyal hayata katkı sağlayan bir oluşumuz biz. Kamuda çalışanları ve emeklileri temsil ediyoruz. Büyük bir aileyiz? dedi. Gerek vakıf ve gerekse eğitim kurumunun tüm harcamalarını Kırıkkale´den yaptıklarını ve her türlü temin işini Kırıkkale´den gerçekleştirdiklerini de söyleyen Başkan Şahin, ?Bu anlamda da Kırıkkale´mize ekonomik katkı sağlıyoruz. Tüm temin işlemlerimizi Kırıkkale esnafından yapıyoruz? dedi.

KIRIKKALE´YE HAYIRLI OLSUN

Vakıf ve eğitim kurumu bünyesinde bugüne kadar bazı etkinliklerinin de olduğunu ifade eden Şahin, ?Kırıkkale´ye vakıf olarak kültürel, sosyal ve eğitim alanında katkı sağlamaya gayret ediyoruz. Eğitim faaliyetlerimizin yanı sıra şu ana kadar konferanslar, bilgilendirme toplantıları, Çanakkale Şehitlerine Mektup isimli bir yarışma programı düzenledik. Bunların devamı gelecek. Şimdiden yeni programların hazırlıklarını yapıyoruz. Kırıkkale´de bu tür etkinliklerle de adımızdan söz ettireceğiz. En önemlisi de belirttiğimiz alanlarda Kırıkkale´ye katkı sağlayacağız? diye konuştu. Şahin, amaçlarının Kırıkkale´de kültürel ve sosyal faaliyetlerin yanı sıra eğitim alanında Kırıkkale´nin çatısını yükseltmek olduğunu vurgulayarak, daha ilk yılda buna yönelik bir başarı elde edilmiş olmanın hazzını yaşadıklarını söyledi ve bunun Kırıkkale´ye hayırlı olmasını diledi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti